REŠENE SVE DILEME: Barselona i Bajern su poslednji četvrtfinalisti LŠ (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2020. u 20:30 >> 23:06

VEČERAŠNjA dva duela osmine finala Lige šampiona su dala i jedine preostale odgovore. Poznata su i poslednja dva člana četvrtfinala.

РЕШЕНЕ СВЕ ДИЛЕМЕ: Барселона и Бајерн су последњи четвртфиналисти ЛШ (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Među osam najboljih u elitnom takmičenju prošli su Barselona i Bajern.

Barsa je na "Nou kampu" savladala Napoli sa 3:1 (ukupno 4:2), dok su Bavarci rutinski završili posao u Minhenu i bili ubedljivi protiv Čelsija - 4:1 (ukupno 7:1).

U Španiji su video tehnologija (VAR) i Lionel Mesi bili u prvom planu. Lengle je u 10. minutu doveo domaćina u vođstvo, svemu je prethodio faul, da bi Mesi u 23. minutu duplirao prednost. Sedam minuta kasnije je njegov pogodak poništen zbog igranja rukom, da bi Suarez u prvom minutu nadoknade sa penala postigao pogodak. Sve to posle gluposti Kulibalija u kaznenom prostoru. Insinje je zatim u petom minutu nadoknade sa penala vratio nadu.

U drugom delu je bilo šansi, ali ne i nekih velikih uzbuđenja, pa je Barsa prošla dalje.

U Nemačkoj se Robert Levandovski poigravao sa "plavcima". Prvo se u 10. minutu izborio za penal, pa ga realizovao. U 24. je asistirao Perišiću za novi pogodak, da bi sjajan gol Hadson-Odoija u 28. minutu bio poništen zbog ofsajda.

Abraham je u 44. smanjio zaostatak posle greške Nojera, da bi u drugom poluvremenu ponovo na sceni bio Poljak. Prvo je u 76. asistirao Tolisou za pogodak, a onda ponovo zatresao mrežu u 84. minutu.

Upravo će se Barselona i Bajern sastati u četvrtfinalu. Svi mečevi za plasman u polufinale će se igrati u Lisabonu i igraće se po jedan meč.

PAROVI

Atalanta-PSŽ
Lajpcig-Atletiko Madrid
Atalanta-PSŽ
Barselona-Bajern

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Utakmica u Minhenu je prva nastavljena, najviše zbog činjenice da je nadoknada prvog dela bila znatno manja. Na poluvremenu treneri nisu pravili promene. Ujedno, stižu informacije da je Insinje postao prvi Italijan koji je dao golove Realu i Barseloni na strani.

49. MINUT - Maunt pokušava, Nojer je maestralno intervenisao. Otprilike u trenucima kada se to dešavalo nastavljena je utakmica u Kataloniji.

51. MINUT - Kulibali je bio najviši u skoku, ali je tom prilikom napravio faul. Napoli konkretniji u nastavku.

56. MINUT - Napoli je imao priliku ozbiljno da pripreti, nisu je iskoristili, usledila je brza kontra Katalonaca, Suarez je pao u kaznenom prostoru, tražio je penal, sudija se nije previše obazirao.

61. MINUT - Dejvis je u fokusu u Minhenu. Prvo je glavom šutirao preko gola, da bi potom odlično uposlio Milera koji je bio neprecizan.

64. MINUT - Dvostruka promena Bavaraca. Boateng i Perišić su otišli na klupu, ušli su Kutinjo i Sule.

66. MINUT - Gatuzo je još u poluvremenu Demea izveo i uveo Lobotku, dok njegov kolega Setijen ne pravi promene za sada.

71. MINUT - Tempo je potpuno opao u Minhenu. Deluje da i jedni i drugi jedva čekaju da se meč završi. Hans-Diter Flik pravi još dve promene. Kimih i Alkantara su izašli, ušli su Odriozoloa i Toliso.

77. MINUT - GOOOOOL! Toliso trese mrežu ubrzo po ulasku u igru. Levandovski je centrirao, odbrana Čelsija je statirala u petercu, Toliso je ostao sam i rutinski matirao Kabaljera.

78. MINUT - Napoliju su neophodna dva gola da bi prošao dalje. Politano i Lozano su ušli umesto Kaljehona i Zjelinskog. Suarez je posle jednog duela ostao da leži, brzo se pridigao i nastavio.

80. MINUT - Serija kornera Napolija, tražili su i penal posle jednog duela, sudije nisu reagovale. Gatuzo je uveo Elmasa i Milika umesto Ruiza i Insinjea. Milik potom postiže pogodak, vraća nadu Napolitancima, ali je ona brzo raspršena, sudija je poništio pogodak zbog ofsajda.

84. MINUT - GOOOOL! Odriozola je odlično centrirao, Levandovski bio najviši u skoku i postigao svoj drugi pogodak na meču. Bajern se poigrava sa protivnikom.

85. MINUT - Prva promena Setijena. Izašao je Grizman, ušao je Monću Ramon. Vezni igrač od 20 godina kome je ovo debi u dresu Barse.

KRAJ U MINHENU - Samo dva minuta nadoknade. Bajern je rutinski došao do pobede i obezbedio prolaz u četvrtfinale.

90. MINUT - Igraće se još pet minuta na "Nou Kampu". Toliko nade za Napoli da naprave veliku seznaciju.

90+2 - Suarez izlazi, ulazi Firpo, a tom prilikom Urugvajac dobija žuti karton zbog odugovlačenja prilikom odlaska ka klupi.

90+4 - Sjajan napad Napolija, dobar šut Di Lorenca, Ter Štegen je odbranio u stilu rukometnog golmana.

KRAJ I U BARSELONI - Gotovo je! Barselona je završila posao. Savladala je Napoli sa 3:1 i ukupnim rezultatom 4:2 prošla u četvrtfinale.

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmice su počele. U Barseloni je Napoli već u prvom minutu mogao do vođstva. Lopta je uz malo sreće stigla do Mertensa koji je veoma loše šutirao.

3. MINUT - Još jedna prilika za Napoli, bez veće opasnosti. U Minhenu Bajern dominira imaju čak 70 odsto.

8. MINUT - Penal za Bajern. Levandovski je krenuo u prodor, sklonio loptu, Kabaljero je uklizao, Poljak je pao, a sudija Hategan je pokazao na "kreč".

9. MINUT - GOOOOL - Bajern vodi. Levandovski je preuzeo odgovornost, postavio loptu i šutirao. Kabaljero je "pročitao" stranu, ali je udarac bio dovoljno snažan i precizan.

11. MINUT - GOOOOL - Barselona je povela posle kornera. Rakitić je izveo udarac iz ugla, Lengle je u gužvi odgurnuo čuvara, Kulibali je završio na zemlji, lopta u golu. Usledila je provera video tehnologije (VAR). Gosti su se žalili da je bio faul, sudija Čakir je pokazao na centar i da gol važi.

13. MINUT - Napoli je posle primljenog pogotka uzeo loptu, ali ne uspevaju da naprave ozbiljnu akciju.

20. MINUT - Bajern posle pogotka čuva loptu, Čelsi jedva dolazi do poseda. Barselona radi nešto slično, ne želi da dopusti rivalu da napravi šansu.

23. MINUT - GOOOOOL - Dogodilo se upravo ono o čemu je Gatuzo pričao pre meča - majstorija Mesija. Primio je loptu na oko 20 metara, trojica su pokušala da mu uzmu loptu, uz dosta sreće je uspeo da je ponovo osvoji i da onda u padu pogodi dalji ugao...

24. MINUT - GOOOOOL - 2:0 je i u Minhenu. Kovačić je izgubio loptu na sredini terena, stigla je do Levandovskog koji je bio strpljiv, odbrana gostiju se fokusirala na njega, dovoljno da Robert doda do Perišića kome nije bilo teško da udvostruči prednost svog tima.

28. MINUT - GOOOOL, PA VAR - Čelsi smanjuje zaostatak. Abraham i Hadson-Odio su kombinovali, Odoi je odlučio da šutira sa ivice kaznenog prostora, Nojer se bacio i samo dodatno ulepšao pogodak. Međutim, slavlje nije dugo trajalo, jer je posle provere VAR-a utvrđeno da je bilo ofsajda, pa je pogodak poništen...

31. MINUT - PONIŠTEN GOL! Suarezov pokušaj je odbranio Ospina, De Jong je iz prve uposlio Mesija koji je primio loptu, spustio i dao svoj drugi pogodak. Usledila je video provera (VAR) da se vidi da li je Mesi tom prilikom igrao rukom. Posle nešto kraće pauze je utvrđeno da je Argentinac ipak rukom spustio loptu, pa je pogodak poništen.

38. MINUT - Ruiz je ostao da leži na zemlji posle jednog duela. Gatuzo se zabrinuo, ali je ubrzo pokazao da nije strašno i da može da nastavi meč.

40. MINUT - Mesi je na zemlji, VAR proverava da li je bilo penala. Kulibali se spremao da izbije loptu, Mesi je "uleteo", Kulibali je u želji da šutne loptu, šutnuo Argentinca koji je ostao da leži na travi. Ušli su i lekari i ukazivali mu pomoć.

44. MINUT - GOOOOOL! Čelsi ovog puta zaista smanjuje zaostatak. Oštar centaršut, velika greška Nojera koji je loše odreagovao, praktično namestio loptu Abrahamu koji je lagano smestio u mrežu.

45. MINUT - PENAL ZA BARSU! Čakir je morao da ide i da proveri snimak cele situacije, pošto nije dobio potvrdu iz VAR sobe. Posle toga je pokazao da je penal.

45+1 - GOOOOOL! Suarez uvećava prednost Barselone. Urugvajac je namestio loptu, zaleteo se, poslao golmana u jednu, loptu u drugu stranu. Mesi je hramljući prišao saigraču da mu čestita.

45+5 - GOOOOL! Penal za Napoli. Rakitić je napravio faul u kaznenom prostoru. Igrači domaćeg tima su protestovali, bez uspeha. Insinje je namestio loptu, šutirao po zemlji, Ter Štegen je otišao u suprotnu stranu od lopte.

POLUVREME - Posle više od 50 minuta igre je sudija konačno poslao igrače u svlačionicu na "Nou kampu" (3:1). Poluvreme je i u Minhenu (2:1).

SASTAVI TIMOVA:

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alba - Roberto, Rakitić, De Jong - Mesi, Suarez, Grizman

NAPOLI: Ospina - Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Rui - Ruiz, Deme, Zjelinski - Kaljehon, Mertens, Insinje

BAJERN: Nojer - Kimih, Boateng, Alaba, Dejvis - Gorecka, Alkantara - Gnabri, Miler, Perišić - Levandovski

ČELSI: Kabaljero - Emerson, Zuma, Kristensen, Džejms - Kovačić, Kante, Barkli - Maunt, Hadson-Odoi, Abraham

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest