POSTOJI NIZ PROBLEMA UNUTAR EKIPE: Milošević ostao zatečen posle razgovora sa igračima

Z.Ć.

08. 08. 2020. u 13:34

ŠOKIRAN, zatečen, ponižen. Tako se osećao Savo Milošević posle brodoloma njegove ekipe u Novom Pazaru.

ПОСТОЈИ НИЗ ПРОБЛЕМА УНУТАР ЕКИПЕ: Милошевић остао затечен после разговора са играчима

Foto: FK Partizan

Trener Partizana danas je pred novinarima otvorio dušu, otvoreno rekao da ga muči što u ekipi postoje problemi i da je zbog toga razmišljao da podnese ostavku. Ipak, ostao je da se bori, pobedi trenutne nedaće.

- Nisam našao nijedan razlog zbog kojeg bih mogao da odbranim ekipu. Nisam osetio samo razočaranje nego, i poniženje. Ovo nije incident, ovo je nešto što nam se ponavljalo konstantno prošle godine. Cela moja priča kroz ove pripreme je bila da izbegnemo ovakve stvari. Radili smo mnogo na tome da upravo te stvari u takozvanim malim utakmicama radimo bolje nego prošle godine. Kada se desi ovakva utakmica, u kojoj vidite da je sve što ste pričali uzaludno, naravno da počnete da sumnjate. Ja počinjem uvek od sebe, naravno, jer je to dužnost i obaveza - maksimalno je iskren Milošević.

SLEDI JAVOR

PARTIZAN (20.30) dočekuje Javor u trećem kolu Superlige Srbije. Milošević se nada da će se crno-belio trgnuti i pokazati pravo lice.

- Utakmica u Pazaru i u dobroj meri meč u Kruševcu su pokazatelji kako ne smemo da igramo. Sve što smo uradili u te dve utakmice, treba samo kontra od toga i onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu.

Najviše ga je zabolelo što su igrači bili odsutni i nezainteresovani, a on ne zna zašto.

- Obim trčanja u prve dve utakmice je bio mizeran i poražavajući i to govori u prilog tome da momci iz nekog razloga nisu hteli. Moram da priznam, ja te razloge nisam imao u glavi i ostao sam zatečen. Način na koji smo prošli pripreme me je uverio da smo spremni na ono što nas čeka, ali je ova utakmica pokazala da nismo i da postoji niz problema unutar ekipe koje sam tek sad video i koji su se preslikali na utakmicu. Ja sam neko ko ima mnogo iskustva sa terena, odigrao sam stotine loših utakmica, ali ovo što smo mi uradili u Pazaru su vanfudbalske stvari kojima ja nikad nisam želeo da se bavim i kada vam se dese vanfudbalske stvari, fudbalske teško odnose pobedu - rekao je Milošević.

Na pitanje novinara da li je hteo da podnese ostavku, Milošević je odgovorio da jeste.

- Bio sam i spreman sam da trpim i podnosim udarce, ali morate da imate svrhu toga, morate da vidite neki krajnji cilj i neki povratni rezultat toga što trpite. Ako nema povratne informacije, a to sam video u Novom Pazaru, onda se ja zapitam zašto trpim udarce, koja je svrha i cilj toga.

Ostao je da nastavi borbu jer, kako kaže, "suviše je rano da se odustaje".

- Nisam neko ko odustaje, nisam neko ko ide linijom manjeg otpora i nisam neko ko će zbog jedne utakmice prestati da se bori. To su osnovni razlozi što sam odlučio da nastavim da se borim pa ćemo videti da li to ima smisla ili ćemo biti pregaženi.

Pritisak je veliki, Milošević i ekipa moraju brzo i efektno da reaguju.

- Sada smo ponovi stavili sami sebi mač nad glavom. U takvim okolnostima će biti teško ispravljati greške u hodu i preživljavati, ali su igrači u određenoj meri pokazali energiju da probaju da popravljaju stvari, pa ćemo od toga početi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade