VLASOTINCE TUGUJE ZA LEGENDOM MILENKOVIĆEM: Tus je bio dika Vlasine, ne možemo da verujemo da je izgubio bitku sa koronom

V.S.

28. 07. 2020. u 08:12

Božidar Milenković, nekadašnji fudbaler, trener i funkcioner OFK Beograda, koji je preminuo posle tronedeljne borbe sa koronom, nije bio samo sportska legenda kluba sa Karaburme.

ВЛАСОТИНЦЕ ТУГУЈЕ ЗА ЛЕГЕНДОМ МИЛЕНКОВИЋЕМ: Тус је био дика Власине, не можемо да верујемо да је изгубио битку са короном

Foto: Privatna arhiva

Za njim tuguje i Vlasotince. Kao fudbaler bio je uzdanica "romantičara", a kao funkcioner kluba borio se svim srcem, sa svojim nerazdvojnim prijateljem Ilijom Petkovićem, da vrati u život slavni klub. Međutim, tim nadanjima je sada došao kraj, jer su obojica u kratkom vremenskom periodu izgubila životnu bitku sa opakom bolešću. Božidar Milenković je rođen 6. marta 1954. godine u Vlasotincu, a prve fudbalske korake načinio je u fudbalskom klubu Vlasina, koji ove godine obeležava sto godina od osnivanja.

Za seniorsku ekipu Vlasine zaigrao je sa specijalnim lekarskim pregledom, a posle nekoliko sezona u dresu vlasotinačkih "rosuljaca", postao je član leskovačke Dubočice. Bio je njihov najbolji pojedinac i jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvog mesta u Srpskoj ligi, što je omogućilo Leskovčanima da kao prvaci uđu u tadašnju Drugu ligu. U redove OFK Beograda prešao je u letnjem prelaznom roku 1975. godine, gde je sjajnim igrama bio uzdanica "romantičara" do 1988. godine. Vlasotinčanima on je poznat pod nadimkom Tus, a njegova prerana smrt izazvala je nevericu. Vrlo često sa njim je u grad dolazio i Petković, koji je jednom prilikom rekao: "Izgubio sam svoj Knin, sada je Vlasotince moj grad".

- Ne mogu da verujem da je naš Tus poklekao pred virusom korone. On je bio neviđeno hrabar i nikad nije znao da ustukne, a Vlasotince je voleo iznad svega, i uvek je sa posebnom radošću dolazio. Suze same idu, bol je veliki i zato nikad neću preboleti činjenicu da ga više neću videti. Bili smo saigrači u Vlasini, a potom smo se i okumili i stalno smo bili na vezi - kaže Miša Petrović, čovek koji je iznedrio nekoliko sjajnih golmana, poput reprezentativaca Aleksandra Kocića i Dejana Pešića.

Na "Rosulji", domu sadašnjeg srpskoligaša Vlasine, muk i neverica. U jednom periodu bio je i sportski direktor kluba, a biće upamćen po tome što je devedesetih godina bio domaćin Vlasini kada su Vlasotinčani gostovali u Beogradu kao članovi tadašnje Prve lige Srbije.

- Za sve nas u klubu ovo je veliki gubitak. Uvek je bio uz nas i pravi ambasador u prezentiranju pozitivnih sportskih vrednosti našeg kluba, koji ove godine slavi vek postojanja. Bio je jedan od naših igrača kojim smo se dičili i iskreno se radovali što će biti sa nama kada budemo proslavljali stogodišnjicu kluba. Nažalost, nije dočekao dan da se sretne sa fudbalskim drugarima - rekao nam je Miroslav Milosavljević, sportski direktor Vlasine.

DANAS SAHRANA

SAHRANA Božidara Milenkovića održaće se danas u 12.30 na Novom groblju u Beogradu. Opelo će početi pola sata ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)