TROJICA ITALIJANA UŽIVAJU U BEOGRADU: Stankovićevi saradnici prezadovoljni, uče srpski i dobro pamte navijače

V. N.

25. 07. 2020. u 17:08

KADA je došao na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković je sa sobom doveo i tri Italijana.

ТРОЈИЦА ИТАЛИЈАНА УЖИВАЈУ У БЕОГРАДУ: Станковићеви сарадници презадовољни, уче српски и добро памте навијаче

Foto: FK Crvena zvezda

Trener golmana Pjerluiđi Brivio, kondicioni trener Federiko Panonćini i analitičar Vinćenco Saso bili su skeptični oko novog izazova u karijeri, taman koliko je i nova sredina bila nesigurna u to koliko oni zapravo mogu da doprinesu klubu iz Ljutice Bogdana. Nekoliko meseci kasnije, trojica Italijana su prezadovoljna nesvakidašnjim iskustvom, a i crveno-beli listom hvale profesionalce sa "čizme".

- Za mene je ovo sjajno iskustvo i zanimljiva avantura. U Crvenoj zvezdi sam već sedam meseci, došao sam sa trenerom Stankovićem. Sve prolazi u najboljem redu, važno mi je da je dobra atmosfera za rad i da su igrači potpuno predani radu. Izuzetno sam zadovoljan onim što je urađeno na prvom delu priprema i utisak mi je da sve više napredujemo. Vredno se radi i srećan sam zbog toga - sumira Panonćini utiske.

Svestan je Panonćini da njegov zadatak u timu ne ostavlja prostora za idiličan odnos sa fudbalerima.

- Moja uloga je specifična. Sigurno je da me igrači ne vole previše dok treniramo. Šalu na stranu, oni su profesionalci, razumeju sve i svesni su da sve moje ideje koje sprovodimo u delo na treninzima imaju za cilj da potpuno završe njihovu fizičku spremu. Znam da se često osećaju umorno, posebno na pripremama, ali sam siguran i da su oni svesni toga da je sada teško, ali da će plodove rada ubirati kasnije, tokom sezone. Zaključak je jasan - kad treniramo sigurno da me ne vole, ali posle treninga smo ponovo u dobrim odnosima.

DELIJE PAMTE TRI DECENIJE

PRISETIO se kondicioni trener iskustva sa pristalicama kluba prilikom gostovanja Milana u Beogradu pre više od tri decenije.

- Sećam se utakmice protiv Milana i fenomenalnih navijača Zvezde, tako da mogu da kažem da sam veoma upućen u njihovu lojalnost. Potrudićemo se da ih usrećimo - ističe Panonćini.

Analitičar Vinćenco Saso otkriva detalje iz svog "resora".

- Kada ste u velikom klubu kao što je Crvena zvezda, važno je da sve posmatrate analitički i da budete svesni svake sitnice u igri vašeg tima. Moramo da budemo sigurni da na pravi način prenosimo ideje igračima na terenu. U mom poslu su bitne dve stvari. Prva je analiza naše igre, a druga je proučavanje protivnika u pripremi za utakmice. Lično mi je bitniji prvi deo, jer je ključno da mi budemo svesni kako da implementiramo naše ideje, kako da kontrolišemo igru i slično.

Pjerluiđi Brivio je veoma srećan zbog činjenice da je deo stručnog štaba srpskog šampiona.

- Za mene je pravo zadovoljstvo što sam ovde, jer Crvena zvezda je veliki klub. Imamo dobar stručni štab i uživam da radim ovde. Što se golmana tiče, Borjan je odličan momak, ali je malo "lud". Šalu na stranu, veoma je posvećen i rad sa njim, kao i sa ostalim golmanima, zaista je sjajan. Imamo i mlade golmane koji su od skoro sa nama, tako da ću imati prilike i njih bolje da upoznam kroz treninge.

Sva trojica Italijana su oduševljena našim glavnim gradom.

- Poznavao sam Beograd i pre nego što sam došao ovde da radim i živim. Međutim, ranije kada sam dolazio sa prethodnim klubovima u kojima sam radio nisam bio u prilici da vidim grad. Moram da kažem da mi se mnogo dopada to što su ljudi veoma prijatni i prijateljski nastrojeni. Ne možete ni da zamislite koliko je to bitno kada dođete u zemlju koja nije vaša. Kad god odem u restoran, svi su nasmejani i to je divno. Srbi su gostoljubivi i zaista se osećam kao kod kuće, što je veoma bitno i za moj posao - tvrdi Panonćini.

SRPSKI JEZIK SVE BOLjI

OD trojice Italijana u stručnom štabu, srpski, za sada, najbolje ide treneru golmana.

- Na srpskom znam da kažem neke osnovne stvari poput "kako si", "dobro sam", "idemo", takođe znam da brojim, znam boje. Polako učim, korak po korak - ističe Brivio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost