MATIĆ NAJAVLJUJE USPEH JUNAJTEDA: Još 30 odsto i idemo na titulu

V. N.

22. 07. 2020. u 19:07

UZLET Mančester junajteda u 2020. godini poklopio se sa odličnim partijama Nemanje Matića (31), koji ponovo dobija komplimente u ostrvskim medijima.

МАТИЋ НАЈАВЉУЈЕ УСПЕХ ЈУНАЈТЕДА: Још 30 одсто и идемо на титулу

Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

Srpski reprezentativac, koji je produžio ugovor sa "đavolima" do 2023, čvrsto stoji na zemlji.

- Tokom karijere sam često igrao sa velikim fudbalerima, koji su jedno vreme bili na klupi, što se i meni desilo u prvom delu sezone - rekao je Matić sa Skaj sport. - U tim momentima potrebno je maksimalno trenirati i čekati šansu. I ja sam uradio tako. Nekada se sve promeni za sedam dana, samo je bitno da ne odustaješ.

Ove sezone Liverpul je bio dominantan, a i Mančester siti je daleko odmakao na tabeli Junajtedu. Naš vezista veruje da može da bude drugačije u sledećem šampionatu.

- Napredujemo svakodnevno. Ogromna je razlika u tome kakvi smo bili na početku šampionata i kakvi smo sada. Smatram da je potrebno još 30 odsto da dodamo na aktuelno stanje i bićemo sposobni da se borimo za titulu.

Nemanjino iskustvo znači ekipi, i to ne samo na terenu.

- Jedan sam od fudbalera koji su osvajali Premijer ligu i zato moram da pomognem mlađima da se na pravi način razvijaju. Kada god mogu, udelim im neki savet. I čini mi se da to cene - kaže Matić, koji je 2017. na "Old Traford" stigao iz Čelsija za 44,7 miliona evra.

DEFANZIVCI UVEK KRIVI

MATIĆ je istakao da je navikao na nepravdu da se drugačije gleda na ofanzivce i defanzivce.

- Kada primimo gol, onda smo uvek mi krivci iz defanzive. A ne bi trebalo da je tako. Svi primimo gol, a ne samo mi - poručuje Nemanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna