ALEKSA PEJIĆ POSLE USPEŠNE SEZONE: Stižu ponude, velika želja mi je dres Srbije

G. K.

11. 07. 2020. u 11:50

U sezoni za nama nismo bili svedoci kvalitetnog i atraktivnog fudbala, ali jesmo novih igračkih bisera. Jedan od njih je i mladi fudbaler Proletera, Aleksa Pejić (21), koji za “Novosti” govori o uspešnoj godini, planovima i željama.

АЛЕКСА ПЕЈИЋ ПОСЛЕ УСПЕШНЕ СЕЗОНЕ: Стижу понуде, велика жеља ми је дрес Србије

Aleksa Pejić foto: Screenshot/Youtube

Perspektivni vezista prevashodno ističe svoj klub kao dobru sredinu za kaljenje golobradih fudbalera.

- Organizacija i funkcionisanje kluba je na izuzetnom nivou. Posebno bih izdvojio stručni štab na čelu sa Brankom Žigićem koji zaista radi jedan kvalitetan posao, isključivo sa nama mladima. Atmosfera u svlačionici je besprekorna. Saigrači su me lepo prihvatili i samim tim mi olakšali period adaptacije u seniorskom fudbalu. Lično sam zadovoljan svojim partijama, ali uvek može bolje, kako individualno tako i timski.

Pejić se već u svojoj debitantskoj sezoni nametnuo kao glavna uzdanica crveno-belih sa severa zemlje i kao takav upao za oko mnogim inostranim klubovima širom Evrope.

- Nekoliko ponuda je stiglo na adresu kluba. Načuo sam da se radi o turskim i beloruskim ekipama. Takođe, postoji interesovanje i raznih timova iz Nemačke, Holandije i Portugala... Međutim, i dalje sam igrač Proletera i uopšte ne razmišljam o tome. Trenutno sam sav svoj fokus stavio na pripreme za novu sezonu u Superligi. Ako se pojavi ponuda koja zadovoljava  moje, ali i klupske apetite, sešćemo i sve dogovoriti – naglašava Proleterov univerzalac.

Neumorni vezista sa uzbuđenjem u glasu govori o dresu nacionalnog tima, kao najvećoj životnoj želji.

-  Kruna karijere svakog igrača jeste igranje za seniorsku reprezentaciju. Sećam se sa kojom dozom uzbuđenja i draži sam kao mali gledao svaki meč. Za mene je to san i nadam se da ću ga ostvariti. Prošle godine sam bio na jednom okupljanju mlade reprezentacije. Nadam se i očekujem poziv selektora za naredne akcije. Smatram da sam sazreo za tako nešto i da zaslužujem šansu – samouvereno završava nada srpskog fudbala

BUNDESLIGA PO MERI

Kao i svakom fudbaleru, i Aleksi je želja da se jednog dana okuša u nekoj od najjačih liga Starog kontinenta.

- Iskreno, želeo bih da zaigram u nemačkoj Bundesligi. Smatram da bi ona najviše odgovarala mojoj fudbalskoj filozofiji. Igra se dosta brzo i agresivno na lopti sa velikom potrebom za dobrom fizičkom spremom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!