SPEKTAKULARNO: Kako je samo Partizan pobedio Voždovac! Ovaj meč će se pamtiti - a naročito sudijska nadoknada vremena (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 04. 2024. u 18:52 >> 19:11

FUDBALERI Partizana su u jednom sjajnom meču uspeli da pobede Voždovac sa 3:2 kao gosti u 28. kolu Superlige Srbije.

СПЕКТАКУЛАРНО: Како је само Партизан победио Вождовац! Овај меч ће се памтити - а нарочито судијска надокнада времена (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Arena sport

Junak trijumfa bio je rezervista crno-belih Aranđel Stojković koji je postigao pogodak u drugom minutu nadoknade vremena. Fantastično je šutirao iskosa sa desne strane i matirao je Andriju Katića.

Što se utakmice tiče, bila je veoma sadržajna posebno drugo poluvreme u kojem je viđeno čak četiri pogotka. Igor Duljaj ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na najboljeg strelca Mateusa Saldanju, dok su Bibars Natho i Gajas Zahid meč počeli na klupi.

Sve to kao da je ubilo kreativnost. Prvih pola sata nije bilo uzbuđenja, a onda je Samed Baždar prekinuo uspavanku i doveo goste do prednosti u 39. minutu.

"Zmajevi" se nisu predavali nijednog momenta i za upornost su nagrađeni izjednačenjem. Igrao se 57. minut kada je Mihajlo Nešković sa bele tačke matirao Aleksandra Jovanovića koji je zakačio loptu, ali nije uspeo da odbrani penal.

Opet su gosti krenuli ofanzivnije ka golu rivala ne bi li vratili prednost. To su uspeli da urade u 74. minutu. Aleksandar Filipović je iskoristio loše procenjen lep lopte golmana Andrije Katića i glavom zatresao mrežu rivala.

Samo šest minuta je Voždovcu bilo dovoljno da ponovo poravna rezultat. Žunior Flemings je umakao odbrani, šutirao špicem kopačke i na semaforu je stajalo 2:2. U ovoj situaciji nije dobro reagovao čuvar mreže crno-belih.

Kada se mislilo da će Partizan još jednom kiksnuti u prvenstvu na scenu je stupio Stojković i sjajnim golom doneo sva tri boda svom timu.

Partizan je i dalje drugi na tabeli sa 67 bodova, dok je Voždovac na 11. mestu sa 39.

Voždovac - Partizan 2:3 (0:1)

Stadion: Krov tržnog centra "Stadion". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Novak Simović. Strelci: Nešković 57 pen, Flemings 80 (Voždovac) - Baždar 39, Filipović 74, Stojković 92 (Partizan).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Đurđević, Lukić, Savić, Đuričić – Matić, Mitrović (od 64. Miletić) – Flemings (od 90. Antonijević), Nešković (od 90. Pirgić), Kolarević (od 72. Vujanović) - Teodorović (od 72. Petrović).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović (od 82. Stojković), Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina (od 79. Janković), Goh, Kalulu (od 60. Zahid) – Baždar (od 60. Nikolić).

 

Drugo poluvreme: Voždovac - Partizan 2:3

95' - Kraj utakmice!

92' - Au, kakav gol na "krovu". Lopta se odbila pravo na nogu Aranđelu Stojkoviću koji je na sjajan način matirao Katića.

 

90' - Sudija Novak Simović je produžio utakmicu za pet minuta.

85' - Još jedna velika prilika za domaće. Đuričić je sa nekoliko metara šutirao, no Jovanović je sada odlično reagovao i sprečio izabranike Nikole Mitića da dođu do vođstva.

83' - Zamalo da "zmajevi" povedu. Ipak, jedan igrač Voždovca je iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

80' - Šok na "krovu". Domaći su ponovo izjednačili. Žunior Flemings je stigao do lopte, šutirao špicem kopačke i savladao Jovanovića koji je čini se morao mnogo bolje da reaguje.

 

74' - Crno-beli ponovo vode. Zahid je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, loše je let lopte preocenio Katić, to je iskoristio Filipović i glavom poslao loptu u praznu mrežu.

 

70' - Pokušava Partizan da dođe do novog pogotka. Ipak, od izjednačenja nisu izabranici Igora Duljaja ozibnije zapretili, jedino je Antić imao slobodan udarac.

64' - Izveo je dobro slobodan udarac Nikola Antić sa nekih 22 metra, prebacio je živi zid, no dobro je reagovao Katić i sprečio je goste da ponovo povedu.

60' - Prve izmene izvršio je Igor Duljaj. Utakmica je završena sa Sameda Baždara i Alda Kalulua, dok su u igru ušli Nemanja Nikolić i Gajas Zahid.

59' - Oprobao je udarac Kolarević. Dobro je bio postavljen Jovanović i uspeo je da odbrani udarac igrača "zmajeva".

57' - Nešković je bio precizan. Zakačio je Jovanović loptu, a ona se potom od stative odbila u gol, pa su domaćini došli do izjednačenja.

 

56' - Penal na krovu! Nešković je činilo se izgubio loptu, bio je uporan i došao do nje. Potom ga je oborio Leonard Ovusu, a Novak Simović je odmah pokazao na belu tačku.

48' - Sjajna akcija Voždovac. Nešković i Teodorović su dobro kombinovali. Ipak, udarac ovog prvog sa ivice kaznenog prostora je otišao malo preko gola.

47' - Pokušao je Severina na startu drugog dela. Uvukao je loptu u sredinu, šutirao levom nogom, no nije bio precizan.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Zaplanjskoj!

Prvo poluvreme: Voždovac - Partizan 0:1

45+1' - Završeno je prvo poluvreme!

43' - Umalo da bude 0:2. Antić je uposlio Kalulua koji je iz neposredne blizine šutirao pored gola. Ostaće sigurno žal za ovom šansom.

42' - Odmah je pokušao Voždovac da uzvrati. Flemings je poslao oštru loptu pred gol gostiju, no dobro je reagovao Jovanović.

39' - Evo gola na u Zaplanjskoj. Nekoliko puta su pokušavali domaći, ali je odbrana dobro reagovala. Ipak, lopta se odbila do Baždara koji je sjajno šutirao i pogodio je dalji ugao Katićevog gola.

 

37' - Ništa se ne dešava na "krovu". Osim malopređašne prilike Voždovca uzbuđenja nema. Verovatno je malo ko očekivao da će prvo poluvreme bar sada biti ovako nesadržajno.

34' - Prva prava prilika u Zaplanjskoj. Kolarević je pobegao Filipoviću, poslao je loptu pred gol gostiju, ali je u poslednji čas ispred Teodorivića reagovao Svetozar Marković koji je izbacio loptu van terena.

18' - Opasan napad "zmajeva", sve je išlo preko leve strane. Ipak, ponovo je odbrana crno-belih bila na visini zadatka.

15' - Sada je Leonard Ovusu dobro šutirao, ali je Matić izblokirao njegov udarac. Partizan nije zapretio posle prvog udarca iz ugla. Odbrana domaćeg tima je bez većih problema izbila loptu.

9' - Prvi požuteli na ovoj utakmici je Aleksa Matić koji je oštrim startom na sredini terena zaustavio Alda Kalulua.

7' - Prvi ozbiljniji napad na utakmici bio je delo "zmajeva". Na odbijenu loptu natrčao je Vukašin Đurđević, no lopta je otišla visoko preko gola posle njegovog udarca sa nekih 16 metara.

6' - Start duela protiče pretežno u borbi na sredini terena. Za sada nijedan, ni drugi golman nisu imali nikakvog posla.

1' - Počela je utakmica u Zaplanjskoj!

Sastavi timova:

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Đurđević, Lukić, Savić, Đuričić – Matić, Mitrović – Flemings, Nešković, Kolarević - Teodorović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina, Goh, Kalulu – Baždar.

Uoči meča:

Crno-beli su u prošloj rundi savladali Spartak (1:0) i prekinuli su seriju od tri vezana meča bez pobede u prvenstvu.

"Zmajevi" su ekipa koja ne igra dobro ovog proleća, na osam utakmica ekipa je doživela šest poraza i dva remija i neće joj biti lako da prvi trijumf upiše protiv izabranika Igora Duljaja.

Trenutno drugoplasirani tim Superlige će biti oslabljen na ovom meču. Uz od ranije povređenog Mateusa Saldanju u prvoj postavi neće biti dvojice važnih igrača - Bibarsa Natha i Gajasa Zahida.

Partizan se nalazi u seriji od 11 pobeda protiv Voždovca, uz impresivnu gol razliku 29:3. Poslednji poraz od rivala iz Zaplanjske "parni valjak" je doživo 2019. godine u Humskoj (1:2).

Crno-beli u ovaj susret ulaze kao drugi na tabeli sa 64 boda, dok je tim Nikole Mitića na 11. poziciji sa 30.

BONUS VIDEO: PARTIZAN POVEO PROTIV SPARTAKA: Evo kako je Baždar zatresao mrežu "golubova"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?