SKANDAL U ŠPANIJI: Policija upala u prostorije Saveza, bivši predsednik van zemlje

Novosti online

20. 03. 2024. u 15:38

Španska policija uhapsila je najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca.

СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Полиција упала у просторије Савеза, бивши председник ван земље

Foto: Profimedia

Španska policija je saopštila da je upala u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima. Izvor blizak AP-u je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.

Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Posebno je pažnju tamošnjem Tužilaštvu privukao ugovor koji je FS Španije sklopio sa Saudijskom Arabijom o održavanju Superkupa na Bliskom istoku.

Taj posao je završen posredstvom bivšeg igrača Barselone Đerara Pikea koji je preko "Kosmos grupe" ostvario pozamašan profit od tog posla.

Pored toga se proverava i pranje novca, biznis korupcija i nepoštena administracija koja je osobama bliskim Savezu očigledno donela neku korist.

Zanimljivo je da je pod svetlom španskih organa i bivši predsednik Saveza Luis Rubijales koji je trenutno van zemlje i posle svega je ozbiljno pitanje da li će se i vratiti.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)