"MINA" SAMO ŠUMADINCI: Zvezdu za vikend očekuje najteži rival do plej-ofa

Đ. S.

14. 03. 2024. u 13:19

CRVENA zvezda je ove sezone u tri navrata zasedala na vrh tabele srpskog prvenstva, dva puta je sa njega silazila posle loših rezultata protiv Voždovca i Čukaričkog, pa zatim i izgubljenim derbijem u Humskoj (2:1) krajem prošle godine. Poraz Partizana od Napretka (1:0), pa zatim i pobeda nad Radničkim iz Niša (2:0), omogućili su šampionu da se ponovo nađe na čelu superligaškog karavana, a ostanak na istom do plej-ofa mogao bi da se ispostavi kao krucijalan za šampionske ambicije crveno-belih.

МИНА САМО ШУМАДИНЦИ: Звезду за викенд очекује најтежи ривал до плеј-офа

FOTO: FK Crvena zvezda

Jer, ukoliko puleni Vladana Milojevića u narednih pet kola ostannu na prvom mestu, igraće utakmice protiv Partizana i TSC na domaćem terenu. Koliko je za crveno-bele bitno da najvažnije bitke u plej-ofu biju pred svojim navijačima, najbolji ilustruje brojka od 125 uzastopnih prvenstvenih mečeva bez poraza na stadionu "Rajko Mitić".

Najveća prepreka raspletu iz snova Zvezdaša, biće Radnički iz Kragujevca koji za vikend dolazi u Beograd osokoljen serijom od sedam uzastopnih pobeda. Šumadinci su na papiru jedina "mina" do plej-ofa za aktuelnog prvaka Srbije, igraju dopadljiv i ofanzivan fudbal koji im je doneo proboj i na poziciju koja na leto vodi u Evropu.

Ništa sporno sa Kangom

KRUŽILA je ovih dana informacija po medijima i javnosti da Gelor Kanga ne može da igra u Nišu zbog četiri žuta kartona, ali Gabonac je trenutno na tri javne opomene a ta jedna sporna, dodeljena je zapravo Bogdanu Jočiću na meču sa Voždovcem. Zabuna je nastala jer Kanga i Jočić dele isti broj na dresu, kao i zbog toga što je Zvezdinom vezisti na popularnom sajtu za rezultate "Flešskor" taj žuti pripisan.

Najveće zasluge za takav rezultat, pripisuju se treneru Feđi Dudiću čiji je Radnički i u prvom meču na "Čika Dači" pošteno namučio Zvezda ali uzaludno, budući da je zbog administrativnog propusta domaćina meč registrovan službenim rezultatom. Serija Radničkog, krenula je pobedom nad Mladosti u poslednjem jesenjem kolu i nastavljena je u tokom šest mečeva u prolećnom delu prvenstvu gde su redom padali Radnički Niš, Vojvodina, Javor, IMT, Radnik i Železničar.

- Idemo tamo da uživamo, da igramo i napatiće se Zvezda sa nama. Ja očekujem dobru partiju i dobru predstavu, da uživa srpska javnost. Mi smo u jako dobroj formi, Zvezda takođe igra sjajno, pogotovo od kako je došao Milojević i mislim da svako ko bude došao na utakmicu i ko bude gledao meč pred vašim kamerama, mislim da će uživati - poručio je Dudić posle nedavne pobede nad Železničarom (3:0).

Nakon utakmice sa Radničkim, sledi reprezentativna pauza tokom koje će Zvezda odigrati prijateljsku utakmicu sa Zenitom, dok je po povratku čekaju okršaji sa četiri tima iz plej-aut zone (Javor, IMT, Radnik, Železničar) i ukoliko neokrznuti prođu sudar sa Šumadincima imaće otvoren put do prvog mesta na startu plej-ofa.

 

Raspored do plej-ofa

C. zvezda - Radnički K. 17.3.

Javor - C. zvezda 30.3.

C. zvezda - IMT 3.4.

Radnik - C. zvezda 7.4.

C. zvezda - Železničar 14.4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)