KURCŠLUS: Jedina nemačka reč koja opisuje stanje na terenu i svlačionici Bajerna iz Minhena

N. I.

04. 03. 2024. u 15:59

BAJERN Minhen proživljava pravu agoniju. Bavarski fudbalski velikan ne može da se "spoji sa loptom" i veže dve dobre utakmice. Ni kod kuće, ni na strani. Ni u Bundesligi, a ni u Ligi šampiona. Sutra na "Alijanc arenu" dolazi Lacio, a Rimljani imaju skroman kapital iz prve utakmice kada su golom Imobilea došli do trijumfa u prvom meču osmine finala.

КУРЦШЛУС: Једина немачка реч која описује стање на терену и свлачионици Бајерна из Минхена

FOTO: Tanjug/AP

Sutra uveče je revanš i trenutak istine za Bajern, iako mnogi misle da se taj trenutak istine desio još pre nekoliko nedelja kada je postalo jasno da Tomas Tuhel više ne kontroliše ni događaje na terenu, a pogotovo atmosferu u svlačionici. Što bi Nemci rekli: kurcšlus!

Taj kratki germanizam je možda najbolji opis onoga šta se dešava sa Bejernom i veliko je pitanje da li bi kestenjr iz vatre mogao da izvadi čak i plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Zagriženog navijača Bajerna danas da pitate, pitanje je da li bi i osvajanje pehara u maju u Londonu spralo sve loše šta se Bajernu dešava od trenutaka kada je Bajer Leverkuzen pokazao i zube i mišiće velikanu iz Minhena.

- Radimo neke stvari na terenu, kao da se nikada ranije nismo sreli na treninzima. Moraćemo da ispravljamo greške u hodu, a prva prilika je revanš protiv Lacija. Pobede nas vade iz krize - optimista je trener Bajerna Tomas Tuhel koji je 45 puta sedeo na klupi svog tima i doživeo 11 poraza, a eventualni neuspeh večeras, verovatno bi bio njegov oproštaj od Minhena.

Ništa bolje nije ni u svlačionici Pari Sen Žermena. Od trenutka kada je ozvaničeno da Kilijan Mbape odlazi za nekoliko meseci u Real Madrid, malo ko priča o fudbalu u Parizu. Mbape je dao jedan od dva gola u pobedi nad Real Sodijedadom pre de nedelje u Parizu. Sutra je revanš. Ova i svaka naredna utakmica računa se kao jedna od Mbapeovih poslednjih u dresu "svetaca".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)