FUDBALSKI SVET TRESE SKANDAL: Bivši fudbaler Evertona i nekadašnji selektor Kine osuđen na doživotnu robiju

Filip Milošević

23. 02. 2024. u 10:36

Nekadašnji kineski fudbaler Li Tje (46) nezvanično je osuđen na "doživotnu kaznu zatvora" zbog korupcije u svojoj domovini.

ФУДБАЛСКИ СВЕТ ТРЕСЕ СКАНДАЛ: Бивши фудбалер Евертона и некадашњи селектор Кине осуђен на доживотну робију

Foto: Profimedia

Britanski mediji prenose da je bivši fudbaler Evertona u problem došao kao selektor fudbalske reprezentacije Kine, koju je vodio od 2019. do 2021. godine, nakon što je otkriveno da je "prihvatao i nudio mito" da bi pozivao pojedine fudbalere u državni tim i uz to je nameštao mečeve.

Godinu dana nakon njegovog odlaska sa kormila reprezentacije, tužilaštvo je otvorilo istragu zbog neviđenog skandala i sada stižu informacije da će zbog toga robijati ceo život.

Osim njega, bivši predsednik Fudbalskog saveza Kine Čen Sjujuen je dobio zatvorsku kaznu od 15 godina, a direktor reprezentacije Du Džaocaj još 13.

Pomenuti bivši selektor Li Tje je priznao da je isplatio tri miliona juana (oko 350 hiljada evra) da bi postao selektor reprezentacije Kine, dok je priznao i da je učestvovao u nameštanju utakmica, odnosno "ulasku i ispadanju iz domaćeg prvenstva". 

BONUS VIDEO: MAKSIMOVIĆ ZA "NOVOSTI": Iz opuštene igre dolaze rezultati, blizu smo Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)