BRONZA "ZLATNOG MOMKA": Mladi Lozničanin treći na Evropskom prvenstvu u karateu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 02. 2024. u 16:21

Lozničanin Mihailo Vasilić osvojio je bronzanu medalju na upravo održanom Evropskom prvenstvu u karateu u Tbilisiju, u Gruziji.

БРОНЗА ЗЛАТНОГ МОМКА: Млади Лозничанин трећи на Европском првенству у каратеу

Foto:V.Mitrić

On je ovaj podvig ostvario u kategoriji za kadete, juniore i mlađe seniore - do 84 kilograma. Vest iz Gruzije brzo je stigla u njegov rodni kraj, gde slave ne samo njegovi najmiliji, prijatelji, već ogroman broj sugrađana i ljubitelja karatea, sporta uopšte, ali i poštovaoci mladića i njegove divne porodice.

- Ovo je veliki dan i za srpski sport i za Loznicu, nešto divno što nam je darovao ovaj krasni momak, naše čedo na koje smo, u svakom pogledu, ponosni - ponavljaju kao refren mnogi sugrađani.

I ne bez razloga, jer je, posle briljantnog završetka osnovne škole, Mihailo postao đak generacije ovdašnje Srednje ekonomske škole, a sada je sjajan student Ekonomskog fakulteta. Njegovo detinjstvo i mladost, pored najviših đačkih i studentskih ocena, obeležavaju i mnogobrojne medalje u karateu u zemlji i inostranstvu. Mihailo je, kao i njegovi roditelji, skoran, povučen i divan mladić, "laf nad lafovima", kako kažu njegovi drugari i drugarice.

- Puno mi je srce, kao i svima u gradu, zbog uspeha našeg Mihaila, koji je, iako mlad, ostavio legendaran trag u našoj školi, kao  vrstan učenik, ali i kao ličnost za najviše poštovanje - kaže profesor Milan Nedeljković, direktor SEŠ u Loznici. - Mihailo je primer nad primerima kako imamo krasnu omladinu i njegovi uspesi, postignuti teškim trudom, radom i odricanjem su kolasalni primer za druge mlade.

Mihailo je srećan zbog uspeha, ističući veliki doprinos i podršku svog trenera  Novice Srećkovića, znalca karatea i sportskog pedagoga.

- Drago mi je što sam doneo radost, ne samo u moj dom, već i grad i kraj i našu Srbiju - poručuje iz Tbilisija naš bronzom ovenčani "zlatni dečko" iz Vukovog zavičaja.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu