UŽASNE SCENE: Miljenik "delija" suočen sa rasističkim uvredama

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 02. 2024. u 13:14

NAVIJAČIMA Crvene zvezde u sećanju je ostao napadač Abiole Dauda. Iako nije mnogo vremena proveo na Marakani, bio je mezimac navijača.

УЖАСНЕ СЦЕНЕ: Миљеник делија суочен са расистичким увредама

FOTO: M. Vukadinović

Pre tačno 10 godina nosio je dres crveno-belih, na 38 mečeva postigao 17 golova, što ga je preporučilo holandskom Viteseu.

Nakon toga njegova karijera bila je u stagnaciji, nastupao je prevashodno u Grčkoj. Nigerijac trenutno nastupa za Jonikos, a nakon utakmice kluba sa Kalamatom u okviru drugog ranga takmičenja obe ekipe su se oglasile.

Povod je bila rasistička uvreda koju je igrač protivničkog kluba uputio Daudi nakon što je ovaj zaradio žuti karton u 31. minutu.

- Meč protiv Kalamate obeležen je rasističkim napadom na našeg fudbalera Abiolu Daudu. Nažalost, ponovo smo svedoci događaja koji nema veze sa sportom i fudbalom. U 31. minutu meča fudbaler našeg tima dobio je žuti karton posle reakcije na rasistički napad od igrača Kalamate. Ovakvim incidentima nije mesto u fudbalu kakav želimo. Nezamislivo je u 2024. godini da fudbaler bude potcenjen i vređan zbog rase ili boje kože. Osuđujemo sve oblike rasizma i diskriminacije - stoji u saopštenju Jonikosa.

Kalamata je u sličnom tonu osudila potencijalni događaj, uz napomenu da istraga tek treba da se obavi.

- Posle žalbe Jonikosa, izražavamo zabrinutost. Imamo duboku osetljivovost na ovakve stvari, bez obzira na to što nije dokazano da se to i dogodilo. Uvek smo prihvatali fudbalere bez obzira na njihove nacionalne ili rasne razlike. Obavezali smo se da detaljno ispitamo šta se dogodilo.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!