ZVEZDAŠI U NEVERICI: Evo koliko će greška Barak Bahar koštati crveno-bele

Novosti online

21. 12. 2023. u 08:31

OTKAZ Baraku Baharu je svakako centralna vest noći, dana u Srbiji, meseca, godine, decenije za navijače Crvene zvezde koji su jedva čekali da vide "leđa" Izraelcu.

ЗВЕЗДАШИ У НЕВЕРИЦИ: Ево колико ће грешка Барак Бахар коштати црвено-беле

FOTO: FK Crvena zvezda

Otišao je konačno, Partizan je prvi put pomogao večitom rivalu, ali i dalje će greška Bahar proganjati Marakanu.

Naime, izraelski portal Sport5 tragom vesti o Baharovom napuštanju Beograda piše o tome kakav će dogovor postići dve strane oko isplate novca predviđenog za otkaz. Naime, Baharu je trogodišnji ugovor garantovao 1,2 miliona evra po sezoni, njegovim pomoćnicima Gaju Vizingeru i Gaju Franču po 300.000 i po pravilu bi Zvezda morala ceo ugovor da isplati.

U Izraelu se pitaju do kakvog će dogovora doći i koliko će klub novca potrošiti na raskid ugovora, a podsećaju i da je sam dolazak Bahara u Zvezdu koštao 500.000 evra, a 100.000 evra od boda protiv Jang bojsa je otišlo u Haifu po dogovoru dve strane. Zvezdu će otkaz koštati tri miliona evra.

FOTO: M. Vukadinović

 

Vredi napomenuti da je Baharova plata bila oko 900 hiljada evra godišnje, dok je 300 hiljada evra išlo njegovim saradnicima Gaju Serfatiju, Adamu Davidu i Gaju Vizingeru. To nije i jedini trošak koji je Zvezda imala na Izraelca, pošto je čak 500 hiljada evra bilo plaćeno Makabiju iz Haife kao obeštećenje za Bahara, dok je takođe na njihov račun "leglo" i 100 hiljada evra na konto bonusa za jedan jedini bod u Ligi šampiona protiv Jang bojsa.

Kada se podvuče crta, Crvena zvezda je na Baraka Bahara potrošila 4,2 miliona evra, a nije dobila gotovo ništa. Ono što je još jako bitno je da prema pravilima FIFA - treneru pripada ceo iznos ugovora u slučaju uručenja otkaza. Osim ako se ne dogovore sporazumno o manjoj kompenzaciji, što je malo verovatno, jer Bahar nije želeo da ode.

Zvezda se sada vraća na "stara podešavanja" iz 2017. godine, s verom da će Vladan Milojević uspeti da nastavi podjednako dobar posao, ali sa mnogo skupljim timom i većim budžetom.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)