ŠOK U HRVATSKOJ! Mamić priznao krivicu, hoće da vrati 11,4 miliona evra

Novosti online

19. 12. 2023. u 10:58

Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, spreman je na nagodbu jer želi da okonča suđenje u Osijeku i zbog toga pregovara sa Službom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok), kao i sa fudbalskim klubom Dinamo iz Zagreba o vraćanju 11,4 miliona evra, preneo je danas Jutarnji list.

ШОК У ХРВАТСКОЈ! Мамић признао кривицу, хоће да врати 11,4 милиона евра

FOTO: Arhiva novosti

Nakon što su se u postupku protiv Zdravka Mamića i ostalih za izvlačenje novca iz Dinama na osječkom Županijskom sudu nagodili fudbalski menadžer Artur Niki Vuksan i Igor Krota, u progovore o priznanju krivice upustio se i Mario Mamić.

Vest o mogućem preokretu u odbrani Mamića, koji je do sada tokom postupka poricao sve optužbe, odnosno priznanje krivice, poslednjih dana se proširila u krugovima osoba upućenih u postupak, uprkos tome što su svi akteri oko sebe podigli zid ćutanja, prenela je Hina.

Informacije o pregovorima i mogućoj nagodbi Jutarnji list nije mogao da dobije iz kluba koji je nedavno iznenada postavio imovinskopravni zahtev prema okrivljenima. To se dogodilo iznenada, pošto je Dinamo godinama tvrdio da klub nije oštećen radnjama za koje Uskok optužuje Zdravka, Zorana i Marija Mamića, a klub je ostao pri tom stavu i nakon prve pravosnažne presude, kojom se umesto u blagajnu kluba više desetina miliona kuna slilo u državni proračun. Odgovor na pitanje da li se sprema nagodba nije mogao da se dobije ni u Uskoku, ni kod advokata Marija Mamića.

U aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića koji su u bekstvu u Bosni i Hercegovini i kojima se sudi u odsustvu, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, preduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota i menadžer Niki Artur Vuksan.

U optužnici na skoro 700 stranica Uskok tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale optužene organizovao u zločinačko udruženje.

Oni su po optužnici sklapanjem fiktivnih ugovora Dinama i više kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD, te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 miliona kuna.

Tužilaštvo ih tereti da su taj novac delili i koristili za sopstvene potrebe, a da je, uz navedeno, Dinamo neosnovano obavezan za plaćanje dodatnog iznosa od 55,8 miliona kuna, odnosno 7,35 miliona evra.

Vuksan je u oktobru priznao krivicu i nagodio se sa Uskokom pa je osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina.

Krivicu je krajem prošlog meseca priznao i Krota, koji je posle nagodbe sa Uskokom osuđen na devet meseci zatvora, što je zamenjeno radom za opšte dobro. On mora da vrati Dinamu 100.000 evra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu