SRBIN DOBIO OTKAZ PRED SRBIJU: Mladen Krstajić više nije selektor Bugarske

Novosti online

26. 10. 2023. u 13:03

Završena je epizoda Mladena Krstajića u Bugarskoj. Tamošnji Savez odlučio je da raskine ugovor sa selektorom nacionalnog tima posle serije slabih rezultata u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj.

СРБИН ДОБИО ОТКАЗ ПРЕД СРБИЈУ: Младен Крстајић више није селектор Бугарске

FOTO: FSS

Zanimljivo je da Mladen Krstajić neće voditi selekciju Bugarske protiv Srbije 17. novembra u Leskovcu, u meču u kojem "orlovi" jure bod za teoretski plasman u Nemačku.

Tehnički direktor Fudbalskog saveza Bugarske Georgi Ivanov istakao je da je odluka donesena jednoglasno, a da su razlog loši rezultati koje je imala Bugarska u prethodnom periodu. Potvrdio je i da će novi selektor biti Bugarin.

”Odluka da Mladen Krstajić bude raspušten doneta je jednoglasno od strane Izvršnog komiteta. Svi smo razočarani. Pregovaramo sa novim trenerom, pred samim smo dogovorom. Pošto nemamo još konačnu odluku, ne mogu da saopštim o kome je reč. To ćemo saopštiti 1. novembra. Tada će biti organizovana pres-konferencija. Razgovaramo sa više trenera, ne samo sa jednim. Neki su se već pojavili u medijima. Naš cilj je da nađemo najboljeg kako bi Bugarska mogla da bude na top nivou. Nismo zadovoljni rezultatima samo na godinu dana. Pokušali smo da podmladimo tim, ali znamo da su u sportu važni samo rezultati”, rekao je Ivanov.

Podsetimo, Krstajić je preuzeo nacionalni tim Bugarske tokom leta 2022. godine, a na debiju je savladao Gibraltar rezultatom 5:1 u Ligi nacija. Potom je slavio i nad Severnom Makedonijom rezultatom 1:0, da bi posle toga dobio Kipar u kontrolnom meču i odigrao nerešeno sa Luksemburgom.

Ipak, 2023. godina je bila katastrofalna, pošto Bugarska nema nijednu pobedu u tekućoj kalendarskoj godini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)