ZVEZDA NIJE MRTVA: Evropsko proleće igraće se na Marakani, ali pod jednim uslovom

Novosti online

26. 10. 2023. u 08:49

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su sinoć u gostima od Lajpciga sa 1:3, u utakmici trećeg kola grupe G Lige šampiona.

ЗВЕЗДА НИЈЕ МРТВА: Европско пролеће играће се на Маракани, али под једним условом

FOTO: Tanjug/AP

Lajpcig je poveo golovima Davida Rauma u 12. i Ćavija Simonsa u 59. minutu, Marko Stamenić u 70. minutu smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Dani Olmo u 84. minutu.

Ovim porazom šampion Srbije je smanjio šanse da se nađe u drugom krugu Lige šampiona, ali je evropsko proleće i dalje (ne)realna opcija za izabranike Baraka Bahara.

Značajnu uslugu srpskom prvaku učinio je Mančester siti, koji je rutinski slavio u Bernu na gostovanju Jang bojsu istim rezultatom kao i "bikovi", pa Zvezda i prvak Švajcarske imaju po jedan bod.

Aktuelni šampion Evrope je novim trijumfom jednom nogom zakoračio u narednu fazu, jer ima devet bodova i četi Pepa Gvardiole je neophodan još jedan poen, kako bi matematički i definitivno potvrdili plasman u drugu rundu.

Lajpcig je pobedom došao do šest bodova, pa trenutno puleni Marka Rozea imaju pet poena prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i Jang Bojs.

FOTO: Tanjug/AP

 

Taj bod su Srbi i Švajcarci osvojili u međusobnom duelu, a ono što Zvezdi baš i ne odgovara je činjenica da momci iz Berna nisu izgubili i ubedljivije, jer bi tada crveno-beli bili u prednosti na tabeli.

Ovako, i Zvezda i Jang Bojs stoje na gol-razlici 4:8 posle tri kola, zbog čega će taj meč u Bernu koji je međusobni mnogo odlučivati.

Do kraja ligaškog dela, crveno-beli dočekuju Lajpcig, idu u Bern, pa im dolazi Mančester siti. Realno gledano, ako bi se revanširali Nemcima i izborili bar bod na terenu Švajcaraca, imali bi čemu da se nadaju, jer "građani" svakako nisu protivnik "za vađenje".

S druge strane, pošto će se do tad prvak Engleske već obezbediti i rasterećen doći u Beograd, možda bi Zvezda u tom meču i mogla da se nada bodu ili sva tri, što joj daje daleko veće izglede da dočeka evropsko proleće.

Uslov tome je, međutim, najpre da se savlada Lajpcig pred delijama i ne izgubi na gostovanju Jang bojsu. U protivnom, ni treće mesto više neće biti realnost.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)