DOK SE DVOJE "SVAĐAJU", TREĆI PROFITIRA: Vrlo zanimiljiv derbi Partizan - Crvena zvezda u Omladinskoj ligi Srbije u fudbalu (VIDEO)

Novosti online

20. 10. 2023. u 15:57

Fudbalska reprezentacija Srbije je u kvalifikacijama za EURO 2024 došla na korak od svog cilja, a posle meča "orlova" sa Crnogorcima strelac trećeg gola za našu nacionalnu selekciju, kapiten "orlova" Dušan Tadić, dao je vrlo zanimljivu izjavu.

ДОК СЕ ДВОЈЕ СВАЂАЈУ, ТРЕЋИ ПРОФИТИРА: Врло занимиљив дерби Партизан - Црвена звезда у Омладинској лиги Србије у фудбалу (ВИДЕО)

Foto: FK Partizan

Partizan i Crvena zvezda su omladinski "večiti derbi" odigrali na terenu crno-belih i, pritom, odigrali su ga na vrlo zanimljiv način. No, konačan rezultat, 1:1, obradovao je jednu sasvim treću ekipu. 

Zvezda je imala veći broj prilika, imala je i vođstvo, ali je na kraju plen podeljen, što je dovelo do toga da IMT zadrži prvu poziciju, ispred Partizana, dok je Zvezda sa devetog dospela na deobu šestog mesta. 

No, krenimo redom.

Zvezda je imala veliku uvodnu inicijativu, koju je krunila golom za 0:1. Igrao se 23. minutu kada je Veljko Vukojević, koji je ovog vikenda debitovao za "A" tim Zvezde, oduzeo loptu defanzivcu Partizana, a potom ga je Vanja Dragojević nepropisno zaustavio u svom kaznenom prostoru. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Andrej Petrović, kojih je snažnim udarcem blizu mesta gde se spajaju prečka i stativa doveo Zvezdu do prednosti. 


Ali, nedugo zatim, stvari su počele da dobijaju drugačije obrise, do prve veće šanse stigao je Partizan (Marko Tadić je dobro šutirao, Vuk Draškić još bolje odbranio), da bi tadašnju bolju igru crno-beli i iskoristili za izjednačenje. Od 34. minuta bilo je 1:1, jer je posle prekršaja nad Tadićem u šesnaestercu, Zoran Alilović sa penala anulirao Zvezdino vođstvo.


U nastavku meča, crveno-beli su imali konkretnije šanse, no kako ih nisu iskoristili, došli su samo do boda, te ih sada, posle devet odigranih mečeva, imaju 15, baš kao i Jedinstvo i Voždovac. Partizan ih je sakupio 21 (uz meč više), a IMT je ostao lider sa 23. I crno-bele, i trenutno vodeću ekipu, može da prestigne Čukarički, koji je iz samo osam mečeva (dva manje od Partizana, a jedan manje od IMT-a), sakupio 21 bod.

Omladinska liga Srbije, 2023/2034 - "večiti derbi"

Partizan - Crvena zvezda 1:1 (1:1)
Stadion: "FK Partizan"; Sudija: Miroslav Milenković; Žuti karton: Vukojević (Crvena zvezda); Strelci: 0:1 Petrović iz penala u 23. minutu, 1:1 Alilović iz penala u 34.
Partizan: Radulaški, Čelić, Roganović, Simić, P. Petrović, Došlov (od 46. Ćuk), Alilović, M. Petrović (od 52. Ugrešić), Dragojević, Janković (od 88. Filipović), Tadić (od 83. Stamenković)
Crvena zvezda: Draškić, Milosavljević, Vidojević, Stojsavljević, Tegeltija (od 63. Bubanj), Miranović (od 88. Ostojić), Petrović (od 74. Lečić), Gojkov (od 57. Modu), Cvetković, Vukojević, Markočević

 

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)