''BITI ILI NE BITI'' Aleksandar Mitrović pred meč odluče za Srbiju

Novosti online

16. 10. 2023. u 16:31

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je danas u Staroj Pazovi da njegov tim ima privilegiju da igra pred svojim navijačima u odlučujućim mečevima za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ Александар Митровић пред меч одлуче за Србију

FOTO: Profimedia

Srbija će sutra od 20.45 časova dočekati selekciju Crne Gore u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. "Orlovi" se nalaze na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova iz šest utakmica, dok je Crna Gora treća sa osam iz pet mečeva.

Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za EP 2024. odigrati u novembru pred svojim navijačima protiv Bugarske.

- Igramo svaka dva-tri dana u klubovima i to je normalno. Svi igrači bi prihvatili da igraju tako nego da igraju na sedam dana. Mi volimo utakmice i živimo za njih. Izlazili smo kao pobednici iz mečeva sa njima, dao sam im dva-tri gola, prošli put je to bio Dušan Vlahović, a ovo je sada najvažniji meč. Mi smo spremni kao i za svaki drugi meč - rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

- Bili smo već u ovoj situaciji mnogo puta i to ponavljam stalno, treba da nastavimo u istom ritmu. Igramo pred našim navijačima za EP na kome nismo igrali 24 godine i to je privilegija za nas. Da nam je neko ponudio ovo pred početak kvalifikacija, mislim da bi svi ovde prisutni to prihvatili - dodao je srpski reprezentativac.

Mitrović je pozvao navijače da dođu u velikom broju na sutrašnji duel sa Crnom Gorom.

- Protiv Mađarske je bio ambijent u kom bismo mi voleli da igramo, da nas bodri 65.000 navijača od zagrevanja dok nisu proslavili rezultat. Ne znam kakva će biti podrška, ali nadam joj se. Potrebni su nam kao što je to selektor Dragan Stojković rekao. Pozivam ih da dođu - istakao je Mitrović.

On je istakao da je bitno da Srbija sutra ostvari pobedu.

- Imaš obavezu i čast da izađeš na teren, da li je Crna Gora, Litvanija ili neko treći... Samo je razlika u važnosti meča. Svaki igrač će da kaže da živi za ovo, znamo šta nosi utakmica. Želimo da napravimo veliki korak i odemo na EP. Ne bih prognozirao, samo je bitna pobeda - naveo je Mitrović.

Srpski napadač je istakao da je duel sa Crnom Gorom najvažniji u kvalifikacijama za EP u Nemačkoj.

- Nema šta više da se priča, ovo je utakmica biti ili ne biti, ovo je utakmica koju svi želimo da igramo. Sada prestaje svako pričanje, svi znamo šta treba da radimo. Kada dođe ova utakmica, svaka priča staje, mi ćemo da pričamo na terenu, utakmica protiv Mađarske je bila bitna, ali utakmica protiv Crne Gore je ta koja je presudna. Pozvao bi navijače da dođu da nas bodre od prvog minuta, mi ćemo im vratiti borbom i da zajedno napravimo korak ka istoriji - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO: Kapiten košarkaša Srbije Bogdan Bogdanović čestitao Novostima 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)