ĆAVI BESAN KAO RIS: Barselona pokradena kao nikad do sada

Tanjug

14. 08. 2023. u 11:23

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez izjavio je da je njegov tim oštećen na meču prvog kola La lige protiv Hetafea i istakao da je suđenje bilo sramotno, prenose španski mediji.

ЋАВИ БЕСАН КАО РИС: Барселона покрадена као никад до сада

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Hetafe i Barselona su sinoć igrali bez golova. Igrač Barselone Rafinja isključen je u 42. minutu zbog grubog starta, a fudbaler Hetafea Hajme Mata dobio je drugi žuti karton u 57. minutu. Ćavi je dobio crveni karton u 70. minutu zbog nesportskog ponašanja. Glavni sudija meča bio je Cezar Soto Grado.

"Mnogo toga može da se kaže o našoj igri i pristupu meča. Svesni smo svojih grešaka i znamo da smo morali bolje. Međutim, to ne sme da opravda ovo što su nam sudije napravile. Morate da budete iskreni i da priznate da nam je sudija svojom odlukom u poslednjim trenucima meča ukrao priliku da pobedimo. Sudije su izmislile igranje rukom samo da nam ne bi dosudile penal. Smatram da moraju da izađu pred javnost i da obrazlože svoju odluku", rekao je Ćavi.

Glavni sudija je u 13. minutu nadoknade vremena proveravao putem VAR tehnologije da li je bio jedanaesterac za Barselonu posle prekršaja nad Ronaldom Arauhom u šesnaestercu Hetafea. Međutim, Grado je pokazao da je prethodno Gavi igrao rukom.

"Moja poruka za predsednika La lige Havijera Tebasa je da je Grado potpuno izgubio kontrolu nad utakmicom, napravio je veliku sramotu. Nije ni čudo što više niko ne želi da gleda španski fudbal", dodao je trener Barselone.

On je priznao da su treneri svih španskih klubova pre nedelju dana imali sastanak sa predstavnicima sudija.

"Rečeno nam je da će sudije uzeti u obzir tenzije i nervozu trenera pre nego što ih isključe zbog prigovora. Rečeno nam je da će treneri da budu zaštićeni. Ako je ovo način da nas štite... Isključen sam, jer sam protestovao kod sudije zbog broja prekršaja, grubih startova i krađe vremena od strane fudbalera Hetafea. Produžena nadoknada vremena je sramota, pošto ispadamo smešni", istakao je Ćavi.

Barselona će u drugom kolu La lige igrati protiv Kadiza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)