UZBUDLJIVA GOLEADA U LUČANIMA! Zvezda nastavila da pobeđuje, Mladost baš pokazala zube (VIDEO)

Novosti online

11. 08. 2023. u 20:48 >> 20:48

CRVENA zvezda je u trećem takmičarskom meču u novoj sezoni ostvarila treći trijumf, ali teže nego što je očekivala: u Lučanima je savladana Mladost sa 1:4, a kako su domaćini igrali, ne bi uopšte bilo nezasluženo i da je rezultat bio "tesniji". Šampion svakako jeste ostavio bolji utisak i, na kraju krajeva, stvorio više prilika, a u ključnim momentima i bio prisebniji, ali je njihov rival imao periode izuzetno kvalitetnog nastupa.

УЗБУДЉИВА ГОЛЕАДА У ЛУЧАНИМА! Звезда наставила да побеђује, Младост баш показала зубе (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Isprva se činilo da, zbog vrlo ranog vođstva, Zvezda kreće po novu lako ostvarenu, ubedljivu pobedu, ali ova fudbalska priča nije se odvijala kao one tri prehodtne (po 5:0 protiv Fiorentine i Vojvodine, te 4:0 protiv Napretka). Akcija Olanjinka - Mitrović, koju je novi reprezentativac Srbije glavom završio za 0:1, jeste bila prva u ovom šampionatu u kojoj je Mladost primila gol, ali ona nije očajavala zbog toga. Naprotiv, ekipa trenera Igora Savića krenula je po izjednačenje i po njega brzo stigla.

 

U 14. minutu i mreža Zvezde se prvi put zatresla u novoj sezoni. Bila je to jednostavna akcija Lučanaca, odvijala se po levoj strani napada, odakle je Žarko Udovičić centrirao a Veličković glavom poslao loptu u gornji levi ugao, gde golman Glazer nije uspeo da je dohvati.

Posle tog šoka za branica trona, usledilo je 20-ak minuta ne samo ravnopravne borbe, u kojoj je Zvezda stvarala i nešto više i nešto opasnije prilike, koje je "anulirao" njen bivši golman Saša Stamenković, već i borbe koja je mogla da zadovolji ukuse srpskih ljubitelja fudbala. Razlog tome je vrlo hrabar nastup domaćina, koji je često pravio probleme favoritu jednostavnim akcijama i dovoljno brzom kretnjom da odbrana crveno-belih na momente strepi.

Ali, taman kada su se obradovale pristalice Lučanaca što je defanzivni blok njihovog omiljenog kluba uspeo da u 35. minutu natera Zvezdu da usred svoje akcije vrati loptu golmanu, usledila je stprljivo građena akcija crveno-belih kroz sredinu i - pogodak. 

Kangva je proigrao Olanjinku na levoj strani napada, i to uz lukavu kretnju Lučića (i mogući prekršaj nad Bukarijem), a potonji strelac je vrlo smireno prihvatio loptu i savladao Stamenkovića za drugu Zvezdinu prednost na ovoj utakmici.

 

Kraj prvog i početak drugog poluvremena protekao je u nešto ofanzivnijem izdanju Lučanaca, koji su preko Sremčevića umeli da zadaju glavobolju braniocu trona, ali je upravo on bio taj koji je dao sledeći pogodak. 

Gelor Kanga je svoj prvi takmičarski nastup u novoj sezoni obeležio asistencijom iz prvog dodira s loptom: odmenio je u 62. minutu Lučića, pa centrirao iz kornera taman tamo gde je Stamenić bio. Šut koji se desio tom prilikom doveo je do promene rezultata, s tim da je gol pripisan Krasou, kog je lopta pogodila i neznatno promenila svoju putanju pre nego što je odsela u mreži.

 

Taj pogodak je definitivno raspršio nade ekipe Mladosti da može do podviga, pa su potom i splasli njeni pokušaji da se iznova matira Glazer, čime je Zvezda u mnogo mirnijem ritmu privela ovaj meč kraju. Ona je rešila da ga okonča i ubedljivije, pa je u samom finišu Kanga pogodio stativu, da bi u 87. minutu mladi rezervista Jovan Mijatović postavio konačnih 1:4 na asistenciju vrlo zapaženog Stamenića.

 

Naredni rival Crvene zvezde biće Spartak iz Subotice, narednog vikenda na Marakani, a Lučanci će gostovati Napretku u Kruševcu.

KRAJ! Mladost - Zvezda 1:4

94' - Todorović iz Mladosti dobija žuti karton zbog povlačenja Kange s leđa.

93' - Nova dobra akcija Zvezde, koja je završena ofsajd pozicijom.

90' - Igraće se četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

88' - Kabić je zamenio Krasoa, koji je u prethodnoj akciji dotakao loptu (posle odličnog prodora Stamenića po desnoj strani) taman toliko da ona stigne metar, dva od njega, do Mijatovića, koji je potom preciznim udarcem iz srca šesnaesterca postigao pogodak.

87' - Gol! Jovan Mijatović, samo što je ušao, trese mrežu Mladosti - 1:4!

84' - Bukari i Olanjinka napuštaju igru, a u ekipi Zvezde menjaju ih Nikolić i Mijatović

81' - Stativa! Prava opsada gola domaćih, probala su trojica igrača Zvezde da postignu gol šutirajući s leve strane, no ogroman broj defanzivaca nije dozvolio da lopta dođe do mreže, potom se akcija prebacila na desnu stranu, a kada se lopta vratila levo - odande je Kangva gađao donji dalji ugao gola i pogodio okvir.

78' - Prilčno obećavajuću kontru gostiju zaustavlja kapiten Mladosti, Milošević.

75' - Evo i kako je Zvezda dala treći gol u Lučanima:

 

74' - Todorović menja Veličkovića. Nešto preko dva minuta je trajao ovaj prekid.

Povreda strelca za Mladost, Veličkovića / Foto: Printskrin/Arena sport

71' - Nova prinudna izmena u Mladosti. Veličković se povredio. Peh za pehom za Lučance...

68' - Povredio se fudbaler Mladosti Donald Mols, menja ga Marko Tomić

65' - Probala je Zvezda brzo da postigne još jedan pogodak, Kanga se osokolio posle one asistencije na prvom ulasku u igru u sezoni 2023/2024, no nije dovoljno precizno šutirao sa distance.

Radost crveno-belih uz Lučanima / FOTO: FK Crvena zvezda

63' - Gol! Zvezda vodi 1:3! Kanga je prvi dodir s loptom u novoj sezoni "pretvorio" u asistenciju - izveo je centaršut iz kornera s desne strane, nisko je lopta letela, nju je šutnuo Stamenić, a Krasoa je zakačila na putu ka mreži Lučanaca, pa će njemu biti pripisan pogodak.

62' - Bahar vrši dve izmene: Rodića na terenu menja Degenek, a Kanga debituje u ovoj sezoni, menja Lučića. U ekipi Mladosti, opasnog Uroša Sremčevića menja Marko Mirić.

61' - Pojačava tempo Zvezda, sada i Kangva šutira, izborili su gosti korner. Ali, on će biti izveden posle izmena.

60' - Posle nekoliko solidnih ofanzivnih naleta Lučanaca, Zvezda je šutirala, tačnije njen prvi strelac na ovom meču, Stefan Mitrović. Smelo, ne i precizno.

55' - I jedni i drugi vrlo ofanzivno igraju i publika može da vidi obostrano otvoren, borben i konkretan nastup.

52' - Usled bakljade Zvezdinih navijača dim se spustio na igralište, pa ostaje nejasno da li su u pravu igrači Mladosti koji se bune što je dosuđen korner za goste. No, posle njega, Kangva je šutirao sa distance - i to ne baš precizno.

49' - Ne prestaje pesma nekoliko stotina najvatrenijih pristalica crveno-belih... Ali, ne prestaje ni prilično dobra igra domaćina, koji jeste da gube, ali su u drugom poluvremenu za nijasnu opasniji, konkretniji.

"Delije" u Lučanima, na meču Mladost - Zvezda / FOTO: FK Crvena zvezda

48' - Prvu šansu u drugom delu meča stvorili su domaćini. Sremčević je, drugi ili treći put na meču, napravio problem Rodiću, uspeo da se zagradi i okrene pokraj Zvezdinog defanzivca, šutirao je - i to pravo u dobro postavljenog golmana gostiju, Glazera.

46'- Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli fudbaleri Zvezde

Kraj poluvremena, i to vrlo sadržajnog, ne samo zbog tri postignuta gola. Zvezda je dvaput dolazila do prednosti, zahvaljujući golovima Mitrovića i Olanjinke, Mladost golom Veličkovića od 14. do 35. minuta imala "remi u džepu", ali je i prilično umela da namuči favorita, kako svojim ofanzivnim akcijama, tako i dobrim odbranama golmana Stamenkovića. Nema sumnje da sledi zanimljivih 45 minuta. U ovih prvih, Zvezda je imala loptu u svom posedu 63%, a šutirala pet puta više od rivala (10:2, od toga u okvir gola 7:2).

45' - Kraći prekid meča zbog povrede jednog fudbalera Mladosti, ali odmah će se duel nastaviti. Igraće se minut sudijske nadoknade vremena.

43' - Bukari dobija žuti karton

40' - Rasplamsala se borba. I jedan i drugi tim kao da jure da što pre postignu još jedan gol. 

Radost ZVezdinih fudbalera posle gola u Lučanima / FOTO: FK Crvena zvezda

36' - Taman su se obradovale pristalice Lučanaca što je defanzivni blok njihovog omiljenog kluba uspeo da natera Zvezdu da usred svoje akcije vrati loptu svom golmanu, ali je onda usledila stprljivo građena akcija crveno-belih kroz sredinu. Kangva je proigrao Olanjinku na levoj strani, uz lukavu kretnju Lučića (i mogući prekršaj nad Bukarijem), a potonji strelac potom je vrlo smireno prihvatio loptu i savladao Stamenkovića za drugu Zvezdinu prednost na ovoj utakmici.

35' - GOL! Olanjinka je strelac, Zvezda opet vodi - 1:2!

33' - Sve življa igra, jer su fudbaleri Mladosti shvatili da, uz ovako dobro organizovanu odbranu, mogu da se "nose" sa favoritom i na njegovoj polovini terena. Rodić je prinuđen da rukama zaustavi jednu akciju Lučanaca, na liniji koja razdvaja dva dela igrališta.

Prekršaj Rodića na polovini terena / Foto: Printskrin/Arena sport

31' - Četvrti korner je izborila Zvezda i to posle akcije Kraso - Bukari - Lučić, koja je završena izblokiranim udarcem sa ivice kaznenog prostora. A udarac iz ugla je okončan hvatanjem lopte od strane vrlo zapaženog golmana Mladosti.

29' - Kraso je šutirao sa distance, nisko i - pravo u golmana Lučanaca Sašu Stamenkovića.

29' - Još jedan solidan napad Mladosti, ovoga puta "začinjen" dobrim driblingom Uroša Sremčevića na desnom krilu, a na kraju je odbrana Zvezde uspela da otkloni opasnost.

27' - Bukari je probao da šutira sa distance, posle Zvezdinog kornera, na kraju je to i učinio, ali usled dobre odbrane dvojice igrača Mladosti, udarac je bio izveden na brzinu i vrlo neprecizno.

25' - Već tri uzastopna napada Zvezde domaćin zaustavlja prilično daleko od svog kaznenog prostora. Dobro je organizovana ekipa trenera Igora Savića koja, kad god ima slobodan udarac kao sada, sa velikim brojem igrača ide u šesnaesterac branioca titule. Kao i pre minuta, Zvezda se odbranila, no nije uspela u nameri da brzom akcijom iskoristi "ukazani" prostor za kontranapad. 

23' - Vrlo zanimljiva fudbalska predstava za sada, nema šta...

21' - Rodić se u prethodnoj akciji povredio, napustio je teren i ukazuje mu se pomoć. Privremeno, Zvezda će igrati s desetoricom.

Povređeni Milan Rodić / Foto: Printskrin/Arena sport

20' - Stamenić je ozbiljno pripretio udarcem glavom posle centaršuta s desnes trane, ali bivši golman Zvezde Saša Stamenković uspeo je da odbrani, bacivši se u desnu stranu. Nepun minut kasnije, Rodić je takođe probao glavom da vrati prednost šampionu, a i tada je Stamenković intervenisao, i to uhvativši loptu.

Odbrana Saše Stamenkovića posle pokušaja Zvezdinog Stamenića da ga glavom savlada / Foto: Printskrin/Arena sport

19' - Evo kako je Zvezda primila prvi gol u novoj sezoni:

 

18' - Imala je Zvezda kontru tri na dva, Olanjinka je probao da sam to završi s desne strane akcije crveno-belih, ali je samo izborio korner usled dobre intervencije defanzivca Mladosti.

15' - Bila je to jednostavna akcija Lučanaca, odvijala se po levoj strani napada, odakle je Žarko Udovičić centrirao a Veličković glavom poslao loptu u gornji levi ugao, gde golman Glazer nije uspeo da je dohvati.

14' - Gol! Mladost je izjednačila, Marko Veličković je strelac!

9' - Pokušava Mladost da što pre uzvrati, ali dobro organizovan vezni red Zvezde preseca te pokušaje pre nego što lopta stigne do najisturenijih igrača.

5' - Olanjinka je došao do lopte na desnoj strani, probio se skoro do gol-aut linije, a onda podigao loptu ka daljoj, levoj stativi, gde je Mitrović bio i na pravom mestu i u pravo vreme, te glavom postigao pogodak za 0:1 u korist branioca titule. Ovo je prvi gol koji je Mladost primila u novoj sezoni.

Stefan Mitrović na meču Mladost - Zvezda u Lučanima / FOTO: FK Crvena zvezda

4' - Goool! Stefan Mitrović glavom donosi prednost Zvezdi, na asistenciju Olanjinke s desnog krila.

2' - Prvi šut na meču. Kraso je izveo slobodan udarac s levog krila, Olanjinka glavom skrenuo loptu, a golman domaćih (bivši čuvar mreže Zvezde, Saša Stamenković) lako ju je uhvatio. Rođen 5. januara 1985, Stamenković je drugi najstariji akter na terenu. Stariji je samo njegov kapiten u Mladosti, Ivan Milošević (rođen 3.11.1984).

1'  - Meč je počeo! Ekipa Mladosti je krenula sa centra

Pozdrav kapitena, Dragovića i Miloševića, pred početak utakmice u Lučanima / Foto: Printskrin/Arena sport

Evo i sastava:

Mladost: Stamenković, Milošević, Tumbasević, Sremčević, Joksimović, Varjačić, Nčamda, Ćirković, Udovičić, Donjimani, Veličković

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Mijailović, Rodić, Stamenić, Kangva, Lučić, Mitrović, Bukari, Kraso, Olanjinka

Prvi put u ovoj situaciji

Pobedila je Zvezda Fiorentinu sa 5:0 (u prijateljskom meču), pa na startu prvenstva Vojvodinu sa 5:0, a onda i Napredak sa 4:0. Međutim, iako ima skoro prosek od pet golova po utakmici u poslednjih petanaest dana, crveno-beli prvi put otkako ih je preuzeo Barak Bahar igraju kao gosti jedan takmičarski meč.

A gostuju Lučancima, koji su kod kuće na početku Superlige odigrali 0:0 sa Radnikom, pa u gostima pobedili novajliju, IMT, sa 0:2.

Uoči meča

Trener Crvene zvezde Barak Bahar svestan je težine zadatka. 

– Biće teška utakmica, igramo kao gosti po prvi put ove sezone i to protiv tima koji ima četiri osvojena boda iz prva dva kola. U prvom meču su sa 10 fudbalera igrali 90 minuta, i nisu izgubili, tako da, očekujem težak meč, ali želimo da nastavimo u ovom ritmu i odigramo dobro – počeo je Bahar.

Crveno-beli će biti desetkovani u Lučanima. Pored Mirka Ivanića neće nastupiti ni Aleksandar Katai. 

– Neću moći da računam na Mirka Ivanića, ali već od sledećeg meča će moći da igra. Katai se vraća lakšim treninzima, nadam se da će uskoro početi da radi u punom režimu.

Nastoji Bahar da upozna svakog rivala koji će očekivati Zvezdu u aktuelnoj sezoni.

– Priprema utakmice izgleda isto, ali se adaptiramo na rivala, u zavisnosti od njihovih vrlina i mana. Mladost je dobra i iskusna ekipa, a imaju i mlade i talentovane igrače, ujedno su i dobri na prekidu, tako da moramo da budemo spremni i pobedimo. Gledao sam utakmice svih ekipa u Superligi, moramo, moj stručni štab i ja, da što bolje naučimo timove u Srbiji. Posebna pažnja je kada radimo analizu za meč, tako da znamo sve o njima i hoćemo to da pokažemo.

Zadovoljan je Bahar odnosom svih igrača, ali veruje u njihov napredak.

– Svi igrači imaju uspone i padove u toku igre, ono što vidim kod Mitrovića je da se trudi, bori i zalaže, tako da sam zadovoljan, ali očekujem da svi napreduju – podvukao je Bahar.

Bonus video: Dosad najlepši gol "nove" Zvezde postigao je Srđan Mijailović

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (3)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!