MILIJARDA ZA MBAPEA! Neverovatno šta se dešava u fudbalu

SUMA od koje se vrti u glavi počela je da kruži medijskim prostorom. Saudijski klub Al Hilal spreman je da plati milijardu evra da bi njihov dres na godinu dana obukao najbolji francuski fudbaler Kilijan Mbape! Licitaciji, očigledno, nema kraja.

МИЛИЈАРДА ЗА МБАПЕА! Невероватно шта се дешава у фудбалу

Foto: Profimedia

Prema informacijama do koje su došli obavešteni izvori bliski ovom dosijeu, Al Hilal je najpre ponudio 200 miliona evra Mbapeu, zatim je to povećao za još sto miliona premija. Uz to, momak iz Bondija bi dobio komercijalna prava na reklame i prodaju proizvoda koji bi mogli da mu donesu ukupnu sumu od čak 700 miliona evra za godinu!

Kada se tome pridoda još 300 miliona koliko su Saudijci spremni da isplate njegov sadašnji klub PSŽ, dolazi se do brojke koja se još nije vrtela u fudbalu.

Kao što je poznato, najbolji igrač Parižana ima ugovor još godinu dana s klubom iz francuske prestonice, ali ne želi da ga produži, jer se pretpostavlja da će tada otići u Real iz Madrida. Katarskim vlasnicima pariskog kluba se takav scenario ne dopada, pa su Mbapeu ostavili da bira: ili će odmah da produži ugovor da kasnije ne bi otišao kao slobodan igrač i tako ih ostavio bez prihoda od prodaje, ili će odmah morati da potraži novi klub.

Prvi je u borbu za Mbapea krenuo Al Hilal, nudeći sumu koja donedavno nije mogla da se zamisli ni u najmaštovitijim snovima. Ali, Mbape, kažu, ne želi da je prihvati. Hoće da ostane u Parizu pošto-poto još godinu dana, pa makar presedeo na klupi.

Pre nekoliko dana je zbog toga izbačen iz grupe i nije otputovao sa svojim saigračima na turneju u Japan i Južnu Koreju. To mu je, kažu, teško palo.

Istovremeno, dobri poznavaoci situacije, koje prenose francuski mediji, ističu da je iz Pariza, navodno, konačno stiglo "zeleno svetlo" da mogu da započnu pregovori između Reala i Mbapea. Određen je, navode isti izvori, čak i agent koji će se time baviti. Takođe se naglašava i da će Real biti strpljiv i, ako je potrebno, čekati još godinu dana na akviziciju veka.

Posle svega, reagovala je i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

- Ne razumem koju to igru igra PSŽ. Kilijan Mbape je najbolji igrač na svetu. Priznajem da ništa ne shvatam. Kilijan je izuzetan fudbaler, treba ga zadržati u Parizu. Mislim da je to bila i njegova želja, da ostane što duže – poručila je gradonačelnica, čime je otvorena još jedna polemika u okviru sage koja ne prestaje.

Bonus video: "KOSOVO JE SRBIJA!" Srbi u Parizu burno slavili titulu Novaka Đokovića na Rolan Garosu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!