BRANISLAV NEDIMOVIĆ: Potvrđeno je nameštanje Kolubare

Tanjug

21. 07. 2023. u 10:42

Sud za sportsku arbitažu (CAS) preinačio je odluku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u vezi sa slučajem "Kolubara" na oduzimanje šest umesto devet poena, javili su danas beogradski mediji. Kako je preneo portal Mocartsport, Kolubara je kažnjena, ali tek toliko da može da ostane u Super ligi Srbije.

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ: Потврђено је намештање Колубаре

M. Vukadinović

Sud u Lozani je potvrdio oduzimanje bodova Kolubari, samo što je umesto "minus devet", koliko je FSS odredio kaznu klubu iz Lazarevca, ona smanjena na "minus šest", što je dovoljno da ovaj klub ostane u ligi za narednu sezonu.

Fudbalski klub Kolubara kažnjen je prethodno oduzimanjem devet bodova, nakon što je Evropska fudbalska unija (Uefa) podnela prijavu FSS-u zbog sumnjivih ishoda mečeva Mladost GAT - Kolubara i Kolubara - Spartak u Super ligi Srbije.

Ekipa iz Lazarevca je nakon te odluke ispala u Prvu ligu Srbije, ali je CAS privremeno stavio van snage rešenje FSS-a do okončanja postupka što se danas i dogodilo.

"Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora", izjavio je za Sport klub potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović.

FSS bi sada trebalo da odredi sastav lige i model takmičenja za narednu sezonu.

"Najbitnije da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata", rekao je Nedimović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!