SEVERINA OD VELIKE POMOĆI! Igor Duljaj zadovoljan novim pojačanjem FK Partizan

M. Blažić

12. 07. 2023. u 15:51

PARTIZAN je u utorak u kasnim večernjim časovima dobio i šesto pojačanje pošto je reprezentativac Kurasaa i dojučerašnji fudbaler Den Haga, Ksander Severina (22), potvrdio klupskim čelnicima da će po dolasku u Beograd (do kraja nedelje) parafirati četvorogodišnji ugovor.

СЕВЕРИНА ОД ВЕЛИКЕ ПОМОЋИ! Игор Дуљај задовољан новим појачањем ФК Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Strateg crno-belih Igor Duljaj juče na Pohorju nije krio zadovoljstvo što je posao koji se “kuvao” u prethodnih mesec dana uspešno priveden kraju.

- Uvek više volim da pričam kada vidim igrača uživo i kad je stavljen paraf, ali generalno to je to što se njega tiče. Na radaru je već više od mesec dana i onda su krenuli pregovori - počeo je Duljaj.

Cela priča kao što je čest slučaj u prelaznom roku nije bila u okvirima rutine i trebalo je vremena da se sve kockice slože.

- Nije bilo lako dogovoriti se, tek se u poslednjih nekoliko dana sve iskristalisalo. Imao je i ponudu Herenvena, ali je nama dao reč i ispoštovao je. Vaspitan je momak, zahvalio se Herenvenu i rekao da je obećao Partizanu da će doći i tako je na kraju i bilo. Doći će do kraja nedelje, nema potrebe da se nešto brza i da dolazi ovde, pa ga tako očekujem na treningu u ponedeljak jer će ekipa imati slobodne dane po povratku u Beograd.

Osvrnuo se zatim trener Partizana na ono što tim, svi u klubu i navijači mogu da očekuju od ofanzivnog veziste koji zbog holandskog pasoša neće zauzimati mesto namenjeno stranim fudbalerima.

- Ima 22 godine i to je ono što sam pričao više puta ranije da nastojimo da dovedemo igrače od kojih klub može da profitira kasnije. Primarna pozicija mu je desno u ofanzivi, može da igra i u sredini. Mlad je, najvažnije je da može da pomogne našem timu.

Kao i u slučaju prethodne inostrane akvizicije značajnu ulogu prilikom angažovanja je odigrao upravo trener.

- Nisam kao sa Kanuteom bio u svakodnevnom kontaktu, ali smo se čuli više puta. Smatram da mora tako da se radi jer je uvek drugačije kada i trener direktno priča sa potencijalnim pojačanjem onda on ima više poverenja. Drugačije je prilikom donošenja odluke kada igrač vidi da ga trener želi. Uvek sam za to, sa druge strane i trener mora da zna s kim imate posla, da li je igrač problematičan ili nije. Znam već dosta o njemu, ali da ne otkrivamo baš sve - zaključio je Duljaj.

Biće još pojačanja

IZVESNO je da će u narednom periodu biti još dešavanja na planu angažovanja novih igrača.

- Blizu smo još nekih pojačanja, neću da potenciram imena jer nije korektno i prema klubovima u kojima se nalaze. Trebalo bi da bude pojačanja i biće ih. Problem je što nisu tu od prvog dana, ali nema kukanja i traženja alibija. Moramo da se nosimo sa svime kako znamo i umemo, nije to nikakav problem.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu