PRIČA O FUDBALSKIM LEGENDAMA: Izložba posvećena Paolo Rosiju i Siniši Mihajloviću u Muzeju primenjene umetnosti

D.B.M.

05. 07. 2023. u 16:13

MUZEJ primenjene umetnosti u Beogradu od sutra će biti domaćin izložbe posvećene legendarnim fudbalerima Siniši Mihajloviću (1969-2022) i Paolu Rosiju (1956-2020). Na izložbi, organizovanoj pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Beogradu, biće predstavljena izuzetna sportska karijera dvojice fudbalskih velikana.

ПРИЧА О ФУДБАЛСКИМ ЛЕГЕНДАМА:  Изложба посвећена Паоло Росију и Синиши Михајловићу у Музеју примењене уметности

Foto AP

Najavljeno je da će svečanom otvaranju prisustvovati ministarka kulture Maja Gojković, ambasador Italije u Beogradu Luka Gori, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Biljana Jotić, predsednik Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Ćinkote, kao i supruga Paola Rosija, Federika Kapeleti Rosi i Sinišin brat Dražen Mihajlović, koji je za izložbu ustupio deo njegove zaostavštine. Događaj će biti prilika za odavanje počasti fudbalskim ikonama koje su svojim talentom, požrtvovanjem i dostignućima obeležile svetski fudbal.

Postavka priča priču o dvojici kultnih ličnosti sporta. Jedan deo biće posvećen Paolu Rosiju i njegovoj bogatoj karijeri, dok će drugi govoriti o Mihajloviću. Posetioci će imati priliku da vide njegove medalje, dresove, fudbalske lopte i druge dragocene artefakte koji su svedoci njegovih fudbalskih podviga, kao i retke fotografije iz njegovog sportskog i privatnog života. Deo izložbe biće posvećen međunarodnom i jugoslovenskom sportu, sa fokusom na trenutke u kojima su Mihajlović i Rosi bili ključni igrači. Poslednji deo izložbe će se fokusirati na privatan život fudbalskih velikana. Biće prikazani njihovi lični predmeti koje su koristili van fudbalskih terena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!