MAGIKO PROŠLE SEZONE REKORDER PO BROJU UTAKMICA U DRESU CRVENE ZVEZDE: Niko kao Katai

Novosti online

06. 06. 2023. u 17:30

POJAVILA priča da novi trener Barak Bahar ne računa najozbiljnije na njega, ali ove brojke moraće svi da poštuju. Desetka crveno-belih Aleksandar Katai se u protekloj sezoni istakao kao fudbaler sa najvećim brojem nastupa u Crvenoj zvezdi, odigrao je čak 50 mečeva (3.502 minuta), na kojima je postigao 19 golova i zabeležio 12 asistencija, što ga izdvaja iznad svih saigrača.

МАГИКО ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ РЕКОРДЕР ПО БРОЈУ УТАКМИЦА У ДРЕСУ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Нико као Катаи

FOTO: M. Vukadinović

Najviše nastupa Katai je ostvario u Superligi Srbije, gde je praktično bio nezamenjiv u taktičkim zamislima prvo Dejana Stankovića, pa potom Miloša Milojevića. Od 37 duela propustio je samo dva,  u igri je proveo 2.467 minuta, a u proseku je pogađao mrežu rivala na svakom drugom susretu. Povremeno je ulazio sa klupe i donosio prevagu.

 
U Ligi Evrope posmatrali smo ga na svih šest mečeva grupne faze, gde je postigao po gol Ferencvarošu i Trabzonsporu. Odigrao je tačno 400 minuta u ovom takmičenju. U kvalifikacijama za Ligu šampiona na dva dvomeča, tačnije četiri susreta, podrazumevalo se da bude starter.  Ceo meč je odigrao protiv Makabija u revanšu na Marakani, dok je nešto pre kraja utakmice napuštao teren na preostale tri utakmice. Katai je tu prikupio 277 minuta aktivne igre.
 
Kada je u pitanju nacionalni kup vešti dribler iz Srborana je „plesao“ na terenu na pet od pet mečeva Crvene zvezde na putu ka peharu najmasovnijeg klupskog takmičenja.
Nadomak Kataija po broju nastupa bili su kapiten Milan Borjan i hitronogi štoper Strahinja Eraković sa po 47 odigranih mečeva, a zanimljiva činjenica je da su i više minuta proveli na terenu u odnosu na Magika. Takođe, zavidnim brojem utakmica se mogu pohvaliti Aleksandar Dragović (44 nastupa), Gelor Kanga (43 nastupa), Osman Bukari (42 nastupa)...
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)