GUDELJ ZA "NOVOSTI": Ponos i tugu ulepšao pehar u finalu, fudbaler Sevilje obradovao navijače Srbije

N. Iljukić

01. 06. 2023. u 15:25 >> 15:13

SEVILjA nikada ne gubi finale! Sedmi pehar Lige Evrope iz sedam evropskih finala i drugi u fudbalskoj biografiji Nemanje Gudelja. Njemu uz rame bio je i rezervni golman španskog kluba Marko Dmitrović. Njih dvojica su se u sredu oko ponoći u Budimpešti okitili novim peharom, ponosnim naslednikom Kupa UEFA, koji je stigao iz ruku prvog čoveka evropske kuće fudbala Aleksandera Čeferina.

ГУДЕЉ ЗА НОВОСТИ: Понос и тугу улепшао пехар у финалу, фудбалер Севиље обрадовао навијаче Србије

Foto: AP

Ogrnuti srpskim zastavama, Gudelj i Dmitrović su uspeli ono što nije pošlo za rukom nijednom srpskom fudbaleru, a nastup u finalu na "Puškaš areni" je posebno bio emotivan za Nemanju Gudelja. Odigrao je fantastično 120. minuta i taman pred poslednji zvižduk sudije i odlazak u penal dramu, zbog povrede kolena je morao na klupu... Ipak, ostaće upamćeno da je on ovu utakmicu odigrao pod posebnim emocijama, jer je njegova verenica Anastasija Ražnatović pre nekoliko dana izgubila bebu.

- Bez ikakve sumnje, ovo je bila najduža i možda najteža utakmica u mojoj karijeri. Imao sam podršku svih saigrača, predsednika kluba. Znali su šta nam se dogodilo nekoliko dana pre finala Lige Evrope i svi su bili uz mene. Suze nisam mogao da zaustavim, a i nisam želeo. Dane iza mene i ovo finale u Budimpešti ću da pamtim celog života. Pomešane su mi emocije. I tuga i ponos. Prvo je mlađi brat Dragiša imao onaj peh na terenu, pa onda ovo sa bebom, pa pobeda u finalu - rekao je Gudelj juče u razgovoru za "Novosti", neposredno pre ukrcavanja u avion koji je iz Budimpešte leteo za Sevilju.

A u centru Andaluzije sinoć je bila organizovana posebna navijačka fešta. Navijači Sevilje, posebno strastveni prema svojim ljubimcima, napravili su karnevalsku atmosferu. Sedmi put su svojim očima videli pehar Lige Evrope. Njihov klub nikada nije izgubio finale ovog takmičenja...

- Cela sezona iza Sevilje je bila posebno izazovna. Još jedno kolo je pred nama, nalazimo se na sredini tabele, ali smo znali da je finale Lige Evrope i osvajanje pehara idealna prilika za nas da se nađemo i sledeće sezone u Ligi šampiona. Ono što život i fudbal mogu da režiraju, ne može niko - dodaje Gudelj.

U ranoj fazi finala Gudelj je dobio snažan udarac u glavu, a u 120. minutu i udarac u koleno. Ima li selektor Stojković razloga za brigu pred okupljanje "orlova" za kvalifikacioni meč za EP u Bugarskoj 20. juna?

- Koleno će da bude u redu. Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, tu uvek postoji poseban motiv. Biće sve kako treba - zaključio je Gudelj.

Srećan i senior

FINALE Lige Evrope je u Budimpešti ispratio i Nemanjin otac Nebojša Gudelj, nekadašnji as Partizana i nekoliko španskih i holandskih klubova.

- Bilo je uzbudljivo i svi smo srećni zbog Nemanje i onoga šta je Sevilja ponovo uradila u Ligi Evrope. Ponosan sam na sve što se desilo u vrlo teškim danima koji su iza Nemanje - rekao je Gudelj senior.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati