USKORO RASPLET: "Grafosi" blizu Superlige Srbije

N. I.

29. 05. 2023. u 22:53

U SREDU 31. maja i u nedelju 4. juna igraće se utamice baraža za popunu Superlige Srbije. U elitno takmičenje su se iz Prve lige već plasirali IMT i pančevački Železničar, a priliku da se domognu senzacije imaju Grafičar i Inđija. Za ulazak u Superligu će popularni "grafosi" morati da budu bolji u dvomeču sa Radnikom iz Surdulice, dok se Inđija bori za povratak u elitu, posle jednogodišnje pauze, protiv niškog Radničkog.

УСКОРО РАСПЛЕТ: Графоси близу Суперлиге Србије

Foto: A. Ilić

Prvi mečevi su u sredu na terenima prvoligaša, dok će revanši da se igraju na stadionima aktuelnih superligaša koji sigurno imaju određenu dozu straha za svoj opstanak. Podsetimo, iz Superlige su ispali novosadska Mladost GAT i Kolubara protiv koje se, inače i dalje vodi postupak u Fudbalskom savezu Srbije. Lazarevčani su kažnjeni oduzimanjem devet bodova zbog nameštanja utakmice, prema dojavama iz UEFA i praktično su izgubili status Superligaša i od komforne pozicije su poslati u niži rang, a njihova žalba se upravo ovih dana nalazi pred Komsijom za žalbe FSS, pa se smatra da postupak protiv njih još nije pravosnažno zaključen.

Na Izvršnom odboru FSS koji će se biti održan za nekoliko dana, definisaće se i propozicije takmičenja za sledeću sezonu u svim fudbalskim ligama. Ono što je za sada jedino sigurno je da će srspki fudbal i na kraju sledeće sezone imati pet učesnika u kvalifikacijama za sva tri najjača evropska takmičenja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine