DRAMA DO POSLEDNJEG DAHA: TSC i Čukarički u triler priči ko će u Ligu šampiona, a ko u Ligu Evrope

Novosti online

21. 05. 2023. u 22:59

PARTIZAN nije uspeo da pobedi Vojvodinu u Novom Sadu, čime je u pretposlednjem kolu Superlige Srbije ozvaničeno da crno-beli neće igrati ni u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ni u onim za Ligu Evrope, ali je još uvek ostalo pitanje - u koje će od tih takmičenja otići TSC, a u koje Čukarički.

ДРАМА ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА: ТСЦ и Чукарички у трилер причи ко ће у Лигу шампиона, а ко у Лигу Европе

FOTO: A. Ilić

Nakon što je Partizanov remi sa Vošom poslao ekipi trenera Igora Duljaja  u kvalifikacije za Ligu konferencija, u čemu će im se pridružiti i Novosađani, ostalo je da se vidi šta će uraditi timovi koji su delili drugu poziciju na tabeli nacionalnog šampionata.

Iako oba nisu pobedila, poslednja runda će biti ta u kojoj će pasti odluka ko će biti drugi i otići u kvalifikacije za elitno evropsko klupsko nadmetatnje, a ko će s treće pozicije probati da se kvalifikuje u Ligu Evrope.

TSC se na mestu broj dva učvrstio zgromivši Novi Pazar u gostima sa 1:4. Golovima Petrovića, Stojkovića, Ratkova i Vukića u drugom poluvremenu gosti iz Bačke Topole su poveli sa četiri razlike pre nego što je domaćin uplažio poraz penalom Nikčevića u samoj završnici.

Sa druge strane, Čukarički je vodio protiv Voždovca do 90. minuta, no to gostovanje je okončao remijem 1:1. I može da bude srećan što je tako završeno.

Jer, pogodak Tomovića za "brđane" u 12. kolu bio je samo uvod u dramu. Nakon što je "Čuka" zbog drugog žutog kartona Sisoka ostala u 80. minutu brojčano slabija, rezervista "zmajeva" Teodorović je niskim udarcem sa distance u 90. postavio konačan rezultat.

A moglo je vrlo lako da bude i 2:1 za Voždovac, da je zicer u sudijskoj nadoknadi vremena iskoristio Pantović.

Posle ovakvog epiloga, postalo je jasno da je za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona TSC-u treba samo bod narednog vikenda protiv Vojvodine, a Čukarički protiv kragujevačkog Radničkog ne samo da će juriti trijumf, već i čekati poraz rivala iz Bačke Topole. Sve to, nakon što "Čuka" u četvrtak protiv Crvene zvezde od 21 čas odigra finale Kupa Srbije u fudbalu.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti