DOKLE IDE LUDOST UKRAJINACA: Ševčenko na stubu srama zbog "rusofila" Đokovića

Novosti online

17. 05. 2023. u 12:04

ANDREJ Ševčenko, legenda ukrajinskog fudbala, prethodnih dana prolazi kroz pakao. I to ni manje ni više nego zbog Novaka Đokovića.

ДОКЛЕ ИДЕ ЛУДОСТ УКРАЈИНАЦА: Шевченко на стубу срама због русофила Ђоковића

Foto: Printskrin

To pokazuje dokle ide ludost Ukrajinaca, odnosno u ovom slučaju jednog čoveka, a ni manje ni više taj čovek je bivši reprezentativac zemlje i proslavljeni fudbaler.

Reč je o Romanu Zozulji, koji je na Instagramu izneo svoje zamerke na račun Ševčenka, što sedi u društvu Novaka Đokovića koji je "otvoreni rusofil".

Naime, na prvoj utakmici polufinala Lige šampiona između Milana i Intera (0:2), u svečanoj loži "rosonera" zajedno su sedeli i ćaskali Đoković i Ševčenko.

- Kada ste ambasador Ukrajine, pored snimanja promo videa, imate i odgovornost za reputaciju, ne ličnu, već za celu zemlju. A ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sedi sportista sa iskrenim proruskim stavovima, onda ne možete a priori da se družite s njim i to blaženim pogledom. Neće svesni Ukrajinac da sedi na jednom hektaru sa ovim sranjem pored sebe. Pa zašto tu sedi naš nacionalni ponos - napisao je Zozulja na svom Instagram profilu.

Fudbaler je još pre šest godina koketirao sa nacizmom, tako što se ponosno slikao pored lika Stepana Bandere, osvedočenog ukrajinskog naciste iz Drugog svetskog rata. Zbog toga je imao silne probleme u Španiji. Propao mu je transfer iz Betisa u Rajo Valjekano, pa je na kraju otišao u Albasete, u drugu ligu. Sada je korak niže u trećem rangu takmičenja Španije.

- Da li je Andrej Ševčenko znao da sedi pored srpskog tenisera Novaka Đokovića? Da li je Andrej Ševčenko znao da su Srbin i njegov otac, blaže rečeno, aktivni rusofili? Da li je Andrej Ševčenko znao da je Novak Đoković za povratak sportista iz Ruske Federacije i Belorusije u međunarodna takmičenja? Očigledno je da je znao.

Nastavio je Roman Zozulja da navodi "grehe" Andreja Ševčenka.

- Kako je znao da Roman Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, jer su bili poslovni partneri do novembra 2022. godine. Kao što je znao da je Infantino potpuno kontrolisan i korumpiran od Rusije kada se slikao sa njim.

Foto: Printskrin

 

Ukrajinski fudbaler nije tu mogao da se zaustavi.

- Iz nekog razloga, Andrej Nikolajevič se tvrdoglavo pretvara da njegovi lični interesi, prijateljstva i sklonosti leže van rata. Takav situacioni patriotizam. Zahtevamo od celog sveta sankcije i zabranu ruskih sportista na međunarodnim prvenstvima i takmičenjima, a naš ambasador se druži sa glavnim sledbenicima i propagandistima suprotnog gledišta. Da li se posle toga adekvatno percipiramo u svetu?!

Roman Zozulja ima 33 godine, rođen je u Kijevu i nekada je igrao za reprezentaciju Ukrajine, Dinamo i Dnjepar. Unazad nekoliko godina živi u Španiji, a trenutno igra za trećeligaša Rajo Mahadahonda. Od prvih sukoba u Donbasu 2014. godine, stao je uz nacionalističke snage Ukrajine poput Azova, a poslednjih godinu dana prikuplja novac i kupuje automobile za ukrajinsku vojsku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)