ZVANIČNO: Fudbalski klub Partizan istupio iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan

Novosti online

03. 05. 2023. u 22:31

Pravna komisija fudbalskog kluba „artizan se obratila javnosti saopštenjem "povodom odluke tzv. Upravnog odbora JSD Partizan o raspuštanju Uprave i razrešenju zastupnika i imenovanju privremene uprave i zastupnika FK 'Partizan' od 03.05.2023. godine".

ЗВАНИЧНО: Фудбалски клуб Партизан иступио из Југословенског спортског друштва Партизан

foto: Logo

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Pomenutom Odlukom napravljen je kontinuitet pravničkog nasilja, koje je započelo održavanjem neformalnog sastanka dana 12.09.2022. godine, na kom su na potpuno nezakonit način izabrana novi tzv. Upravni odbor JSD ''Partizan'', novi tzv. generalni sekretar i novi tzv. predsednik JSD ''Partizan'', a što je za posledicu imalo pokretanje jednog krivičnog i tri parnična postupka, čiji je predmet utvrđivanje ništavosti odluka tzv. Uprave JSD ''Partizan'', kao i delovanja sa očiglednim elementima bića krivičnog dela od strane tzv. Predsednika JSD ''Partizan''.

Posebno je žalosno što u bolnim trenucima dok duboko saosećamo zbog tragedije, koju je izazvalo svirepo i bezumno ubistvo, danas u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Zbog toga sa velikom indignacijom primili smo informaciju o pokušaju uvođenja navodnih privremenih mera u FK „Partizan“ od strane nelegalne i samozvane grupe ljudi, koja se predstavlja kao rukovodstvo JSD ''Partizan''. Pored toga, što je za FK „Partizan“ navedeni pokušaj nevažeći i nezakonit, proizvodi i iskreno žaljenje, nevericu i stid, što dolazi iz redova pojedinih delova naše slavne sportske porodice.

On označava nastavak nezakonitog, protivstatutarnog i neovlašćenog postupanja pomenute, samozvane grupe ljudi, koja se nameće, kao rukovodstvo JSD ''Partizan''.

Donošenjem gore navedene Odluke od 03.05.2023. godine pogažena su osnovna načela Statuta, na kojima počiva funkcionisanje JSD Partizan, a koja su sublimirana u članu 1 Statuta JSD ''Partizan'', koji propisuje da je JSD ''Partizan'' dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna organizacija u oblasti sporta, osnovana, kao sportsko društvo, radi uređivanja i ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa udruženih sportskih organizacija, kao i zajedničkog nastupanja u oblasti sporta.

Pravnu komisija FK „Partizan“ koji sačinjavaju ugledni pravnici iz različitih oblasti prava, koja je u svom radu do detalja upoznata sa kompletnom pravnom problematikom i koja se u svom radu isključivo rukovodi pravničkim i na zakonom utvrđenim načelima, smatramo:

- da je svaka odluka doneta od strane tzv. Uprave JSD ''Partizan'' nezakonita i da ne može proizvoditi nikakva pravna dejstva,

- da su lica koja su učestvovala u donošenju ovakvih odluka postupala potpuno nezakonito i nesavesno,

- da je Agencija za privredne registre postupajući po registracionim prijavama nažalost pravno osnažila nelegalne odluke tzv. Uprave JSD ''Partizan''.

Na osnovu gore navedenog na sednici koja je održana 3.5.2023.godine, Skupština FK ''Partizan'' je konstatovala da su ispunjeni uslovi za stupanje na snagu Odluke o istupanju FK ''Partizan'' iz JSD ''Partizan''. Takođe je konstatovano da su odluke o razrešenju svih lica u FK ''Partizan'' ništave i da ne proizvode pravno dejstvo, te je Skupština svim organima FK ''Partizan'' potvrdila mandate.

Imajući u vidu sve gore navedeno, Pravna komisija FK „Partizan“ najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje  lica koja se predstavljaju kao tzv. Uprave JSD ''Partizan'' i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu, pa s tim u vezi ukazujemo da su za mere koje se preporučuju kroz opisani pokušaj isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje", navodi se na kraju saopštenja crno-belih koje potpisuje predsednik Pravne komisije FK Partizan Dragan Palibrk.

Odgovor JSD - zabrana za FK da koristi ime Partizan, stadion i grb


Kako je Tanjug izvestio, nakon ovog "odbijanja" fudbalskog kluba da se povinuje odluci Jugoslovenskog sportskog društva, usledio je novi potez JSD - zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion "JNA" i grb kluba.


"Saga se nastavlja, vodi se spor i pred Sudom, pa će se još sačekati na konačno razrešenje", navodi Tanjug.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024