"ODLAGANJE UTAKMICE? NE ZNAM, SVI SMO U ŠOKU..." Željko Obradović o četvrtom meču Partizan - Real Madrid

Novosti online

03. 05. 2023. u 21:45

PARTIZAN i Real nastavljaju četvrtfinale Evrolige, posle pobede Madriđana u Areni rezultat u seriji je 2:1, pa ne čudi ozbiljnost s kojom Željko Obradović pristupa četvrtoj utakmici.

ОДЛАГАЊЕ УТАКМИЦЕ? НЕ ЗНАМ, СВИ СМО У ШОКУ... Жељко Обрадовић о четвртом мечу Партизан - Реал Мадрид

FOTO: Aba liga

"Plej-of je uvek takav, igra se na svaka dva dana. Utisak je isti. Imali smo jednu od lošijih utakmica poslednjih meseci, igrači su svesni toga. Znamo svi koliko je Matijas Lesor važan za naš tim, ali i juče smo i bez njega bili u egalu. To je to. Moramo kvalitetnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta. Znamo da je ispred nas velika šansa", izjavio je Obradović.


Osvrnuo se strateg "crno-belih" na povredu Alekse Avramovića.


Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak, to je samo druga ruka, ali ista stvar kao i prošle godine kada se povredio, pretpostavke da će biti manja pauza, ali ja ne bi sad o tome. Desilo se opet Aleksi, nažalost. To je deo svega ovoga čime se mi bavimo", istakao je Obradović.


Pominjalo se odlaganje utakmice zbog tragedije koja se desila jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, ali Obradović ističe da bi problem predstavljao termin.


"Svi smo bili u neverici kada smo čuli vest jutros. Izjavljujem saučešće svim porodicama, velika tragedija. Ne znam šta da kažem oko odlaganja, problem je termin. Kada bi mogli da igramo? Real ima obaveze, sve to bi dovelo do neverovatnih pomeranja. Ne znam, nije pitanje za mene, svi smo u šoku. Koliko sam ja shvatio, igraćemo utakmicu", izjavio je Obradović.

Anđušić: Katastrofa... Šokirani smo, saosećamo se sa porodicama


Bek Partizana Danilo Anđušić istakao je da njegov tim ima priliku da pred svojim navijačima ostvari bitnu pobedu.

Danilo Anđušić / FOTO: M. Vukadinović


"Pre svega izjavio bih saučešće svim porodicama koje su pogođene ovom tragedijom. Katastrofa, nešto što nije viđeno. Šokirani smo, ne možemo da verujemo, saosećamo se sa porodicama. I ja sam otac dvoje dece, kad čujem da se tako nešto desi uvek me potrese. Nadam se da se ovakve stvari više neće dešavati, moramo svi zajedno, kao društvo, da malo poradimo na tome. Pripremamo se normalno, koliko je moguće. Fokusirani smo na meč, trudimo se da ne gledamo stvari sa strane. Spremni smo. Jučerašnja utakmica je pokazala da možemo da igramo sa njima", zaključio je Anđušić.

Podsetimo, iako događaj Partizan - Real po svom terminu (četvrtak) ne spada u propisane dane žalosti (petak - nedelja), određene mere će se primenjivati i na tom sportskom događaju, o čemu su vas "Novosti" već izvestile.

Četvrta utakmica ove četvrtfinalne serije na programu je u četvrtak od 20.30 u Beogradu. Prenos uživo možete pratiti na portalu "Novosti", na čijim sportskim stranicama vas već čeka obilje važnog, ali i interesantnog materijala.

A najnovije vesti koje se tiču tragedije koja je zadesila Beograd i Srbiju, pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", možete da pratite u blogu uživo na portalu "Novosti" ako kliknete OVDE.

Bonus video: Najpotresniji snimak sa konferencije, pročitana imena ubijene dece

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?