KAKVE SCENE U ITALIJI: Dejan Stanković i njegovi igrači se pridružili protestu navijača, a sve završeno velikom frkom na terenu

Novosti online

03. 05. 2023. u 21:30

DEJAN Stanković i Sampdorija nisu uspeli da ostvare preko potrebnu pobedu koja bi sprečila sve izvesniji odlazak u Seriju B, ali je meč sa Torinom protekao uz mnogo emocija.

КАКВЕ СЦЕНЕ У ИТАЛИЈИ: Дејан Станковић и његови играчи се придружили протесту навијача, а све завршено великом фрком на терену

FOTO: Profimedia

Čak i pre nego što je utakmica počela, navijači pomenutog kluba iz Đenove su pozvali igrače i trenera iz Srbije da im se pridruže u jednom malom protestu. Blaža varijanta nazivanja tog događaja bi mogla da glasi "apel", upućen čelnim ljudima (bio je razvijen transparent "Dalje ruke od kluba"), no ono što je za Stankovića i fudbalere bilo bitno, to je da je podrška njihovim naporima nije izostala.


Međutim, želje tifoza i same ekipe koju predvodi bivši strateg Zvezde su jedno, a mogućnosti, izgleda, nešto sasvim drugo. Torino je pobedio sa 0:2, a na kraju je strasti uzburkao strelac drugog gola, Pelegri.


On je posle postavljanja konačnog rezultata otišao pred navijače Sampdorije i provocirao ih gestikulacijom, praveći se da ih ne čuje, što je dovelo do burne reakcije mnogih iz tabora Sampdorije.


Na Pelegrija, koji je ponikao u taboru gradskog rivala "Sampa", Đenovi, pa otuda i provokacija - nasrnuli su igrači domaćih. Stanković je pokušavao da ih smiri, a sve se završilo posle četiri minuta nemilih scena i uz žuti karton za krivca što je do toga došlo, a crveni za Sampdorijinog Amionea koji je bio najratoborniji.


- Desilo se šta se desilo. Postoje drugačiji načini ponašanja, a ne da dosipate so na nečije rane. Pelegri je dao gol i trebalo je da ide kući i pusti nas da patimo. Žao mi je bilo tada naših ljudi... Zahvalio bih se, naravno, kolegi Juriću, koga poznajem jako dugo. On se odmah izvinio, baš kao i čelni ljudi Torina u tunelu. Možda će Pelgri (koji ma 22 godine, prim. aut) odrasti i jednom shvatiti šta je uradio - rekao je Stanković.
Na tabeli Serije A, Sampdorija pred pet poslednjih kola ima samo 17 bodova, a 11 bodova joj trenutno "beži" bezbedna zona. Prva "iznad crte" je Verona, sa 28 bodova, a u zoni ispadanja su, uz ekipu srpskog stručnjaka, još i Specija sa 27, te Kremoneze sa 21.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić