NIJE SVAKA "RUKA" - PENAL! Stručni savet UEFA izdao sudijama smernice za sledeću sezonu

Novosti online

25. 04. 2023. u 18:21

Stručni savet UEFA, koji je formiran na nedavnom kongresu u Portugaliji održao je prvi sastanak u Nionu. Premijernom skupu prisustvovali su: Predrag Mijatović, Erik Abidal, Rafael Benitez, Fabio Kapelo, Petr Čeh, Luis Figo, Robi Kin, Jirgen Klinsman, Ronald Kuman, Filip Lam, Mihael Laudrup, Paolo Maldini, Roberto Martinez, Geret Sautgejt, Patrik Viera, Rudi Feler, Havijer Zaneti, Zinedin Zidan, Zvonimir Boban, predsednik Stručnog saveta i Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.

НИЈЕ СВАКА РУКА - ПЕНАЛ! Стручни савет УЕФА издао судијама смернице за следећу сезону

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Savet je izrazio veliko zadovoljstvo trenutnim nivoom suđenja u evropskim takmičenjima, posebno u Ligi pampiona i predložio da se jedinstven principi suđenja primene i domaća prvenstva širom Evrope. S obzirom da Pravila igre jasno propisuju da nije prekršaj svaki dodir ruke sa loptom, Savet je za sledeću sezonu izdao smernice:

• Ne može se svirati jedanaesterac igraču kog je lopta pogodila u ruku tako što se pre toga odbila od nekog dela tela. Penal će se u takvim situacijama dosuditi samo kada lopta ide ka golu.

• Ne može svako kažnjivo igranje rukom u kaznenom prostoru automatski značiti i žuti karton za igrača koji je igrao rukom. Ako nije bilo namere, dovoljna sankcija je penal, nije potrebno mu davati i karton.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!