SA TITULOM U PLEJ-OF: Crvena zvezda može u ovom kolu da postane šampion Srbije u fudbalu, ali za jednu važnu stvar - pita se Partizan

Z. Ćorović

10. 04. 2023. u 16:48

ŠAMPIONSKA trka odavno nema draž, a u ovom kolu, kada se završava uvodni deo prvenstva, mogla bi da se i matematički završi. Da je osvojila bod više, Crvena zvezda bi već sada teoretski osvojila titulu, mada će se to neminovno ubrzo desiti.

СА ТИТУЛОМ У ПЛЕЈ-ОФ: Црвена звезда може у овом колу да постане шампион Србије у фудбалу, али за једну важну ствар - пита се Партизан

Foto: M. Vukadinović

Realne su šanse da crveno-beli uđu u plej-of kao novi prvaci, što bi bio jedinstven slučaj, jer se do sada nikada nije desilo da neki tim bude toliko superioran pa da bude nedodirljiv u doigravanju koje traje sedam kola.

Da bi se osladio ovakvom privilegijom, našem najtrofejnijem klubu je neophodna večeras da pobedi na "Marakani" protiv Radničkog iz Kragujevca, kao i da njegovi prvi pratioci TSC i Čukarički ne trijmfuju u svojim mečevima. Pošto u ovom trenutku ima prednost od 20 bodova, lideru sve računice odgovaraju jer je u međusobnim duelima bolji od svih ekipa.

Zvezdi naruku ide što ima najlakši posao, jer drugoplasirani TSC gostuje Voždovcu, dok će se u sutrašnjem derbiju sastati treći Čukarički i četvrti Partizan. Kao najveća neizvesnost nametnulo se pitanje sa koje će pozicije crno-beli ući u plej-of, od čega zavisi gde će se igrati sledeći, 170. večiti derbi. Ukoliko bi se Partizan posle eventualne pobede na Banovom brdu popeo na drugo mesto, doigravanje će početi sudarom večitih 22. aprila. Zvezdini igrači, kao i trener Miloš Milojević su već pričali kako bi im najveće zadovoljstvo bilo da titulu overe u dvoboju sa najvećim rivalom.

Ako "valjak" bude treći, igralo bi se 30. aprila na "Marakani" i samo u slučaju da ostane na sadašnjem, četvrtom mestu, Partizan bi dočekao Zvezdu u Humskoj (26. aprila).

Na kraju je ispalo da će se crveno-beli prošetati do šeste uzastopne šampionske krune, što niko ni na "Marakani" nije očekivao. Prioritet svih prioriteta je bila ta titula zbog direktnog plasmana u Ligu šampiona i ogromne zarade koju ona donosi, a procenjuje se da će se inkasirati 40 miliona evra. Zbog toga je, posle neuspeha u baražu od Makabija, učešće u Ligi Evrope palo u drugi plan. Zbog neprijatnog iskustva iz prošle sezone, kada je Zvezda grčevito jurila i posle velike muke prestigla Partizan, sav fokus je bio usmeren da se dokaže dominacija u Superligi Srbije.

BILO I PLUS 32

CRVENA zvezda trenutni ima čak 22 boda više od najvećeg rivala Partizana. Prfednost je ogromna, ali je daleko od najveće koja je napšravljena. U sezovi 2015/16. kada su crveno-beli sa Grofom Božovićem nadmoćno osvojili titulu, komšije su u jednom trenutku zaostajale i 32 boda.

Tabela Mocartbet Superlige Srbije

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima