NOVAK IMA MOTIV VIŠE: Đoković je baš "naoštren" na Monte Karlo, evo i zašto!

Novosti online

10. 04. 2023. u 15:57

NOVAK Đoković će se nakon više od mesec dana naći na terenu. Srpski as će nastupiti na mastersu u Monte Karlu, na kome ima veliki motiv da dođe do nove titule.

НОВАК ИМА МОТИВ ВИШЕ: Ђоковић је баш наоштрен на Монте Карло, ево и зашто!

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Naime, jedan podatak je za nevericu, posebno ako se zna koliko je svetski broj jedan dominantan već godinama. Osvajač 93 trofeja najduže na pehar čeka upravo u Kneževini kada se računaju mastersi i grend slemovi.

Đoković je na ovom mestu poslednji put trijumfovao 2015. godine, a od tada je gubio od dosta slabijih igrača od njega.

Do pobeda od 2016. protiv Novaka dolazili su nižerangrani teniseri, poput Jiržija Veselog, Danijela Evansa i prošle godine Alehandra Davidoviča Fokine. U prethodnih osam godina i šest izdanja (2020. turnir nije igran usled pandemije virusa korona), tek dva puta je dolazio do četvrtfinala, što je dosta loše ako se uzme u obzir da je na nadmetanje uglavnom dolazio kao prvi "kosturaš", a uz to terene poznaje "kao svoj džep", pošto je ranijih godina pravo iz kućnog doma biciklom dolazio "na posao".

Novak od 2016. godine čeka na trofej na mastersima u Majamiji i Indijan Velsu (prethodne dve godine mu nije dozvoljeno da igra), Madridu i u Kanadi. Kada su u pitanju grend slemovi najduži post ima na Ju-Es openu (2018).

Podsetimo, srpski as će u drugom kolu Monte Karla igrati protiv pobednika meča Ivan Gakov - Makenzi Makdoland.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)