MEČ KOJI JE "POBEGAO" IZ LIGE PETICE: Zvezda pobedila Spartak, i to kako! (VIDEO)

A. I.

05. 04. 2023. u 20:38 >> 19:57

Kakav fudbal, strašan fudbal. Odličnu utakmicu odigrali su Spartak i Crvena zvezda. Na kraju slavio je sastav Miloša Milojevića 4:1 (2:1), a navijači na gradskom stadionu u Subotici imali su šta da vide.

МЕЧ КОЈИ ЈЕ ПОБЕГАО ИЗ ЛИГЕ ПЕТИЦЕ: Звезда победила Спартак, и то како! (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Dinamičan, takmičarski fudbal odigrali su Spartak i Zvezda, uzbudljivo je bilo u prvom poluvremenu, posebno u prvom delu, kada su "pali" golovi. Aleksandar Katai danas je uspeo da postigne svoj 100. gol u dresu Zvezde, a u drugom poluvremenu i 101.

Inicijativu su imali gosti od starta. Već nakon sedam minuta i vođstvo na semaforu. Igrao se sedmi minut.

Osman Bukari pobegao je štoperskom paru "golubova", pohitao ka šesnaestercu, Mišo Dubljanić se odlučio na izlazak sa linije, a vezista Zvezde uspeo je da ga obiđe i šutne u praznu mrežu.

Nisu se pošteno ni zaradovali navijači beogradskog tima, a Noboru Šimura je nakon kornera bio najviši u skoku, nadskočio je Milana Rodića, te savladao njegovog imenjaka Borjana.

FOTO: FK Crvena zvezda

Igrao se 23. minut Aleksandar Dragović je bio odličan u petercu rivala, pogodio je loptu glavom, a ona je završila na prečki. Odbila se u gužvi, gde je Šimura oborio Strahinju Erakovića - penal za Zvezdu.

Aleksandar Katai izašao je jedan na jedan sa Dubljevićem, pogodio je Katai gol, morao je ponovo da izvede najstrožu kaznu. Bio je precizan i iz drugog pokušaja. Do kraja poluvremena izostala su veća uzbuđenja - 1:2 nakon 45. minuta.

Nije Spartak dugo čekao na priliku u drugom poluvremenu Edmund Ado je oprobao udarac, a odlično je otklonio opasnost Milan Borjan. Nezgodno je bilo u 51. minutu. Andrej Todorovski je precizno izveo prekid, Kanađanin je morao da se pomuči da zaustavi loptu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

U 55. minutu viđen je možda i jedan od najlepših golova kola. Primio je Kings Kangva loptu na tridesetak metara od gola, raspalio po njoj, a ona je završila pod prečku nemoćnog Dubljevića.

Kangva odlično pokušava da pronađe Marka Rakonjca, napadač crveno-belih glavom pokušava da zatrese mrežu, nije uspeo, igrao se 70. minut.

Vrhunski je Aleksandar Katai u 82. minutu izveo prekid iskosa sa dvadesetak metara. Savladao je golmana "golubova", lopta je potom pogodila levu, nakon toga i desnu sattivu i završila u mreži za 4:1.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA (drugo poluvreme u toku) 1:4

(Bukari 7', Katai 23' 82', Kangva 55' - Šimura 8')

KRAJ MEČA!

90' Tri minuta produžen je meč.

82' GOL! Aleksandar Katai je nakon 100. gola, postigao i 101. Izveo je vrhunski prekid. Pogodila je lopta obe stative, na kraju završila u mreži.

77' Ivanić je uspeo da se namesti na šut iskosa, pogodila je lopta nekog na putu ka golu domaćih - korner.

70' Kangva odlično pokušava da pronađe Marka Rakonjca, napadač crveno-belih glavom pokušava da zatrese mrežu, nije uspeo, igrao se 70. minut.

FOTO: FK Crvena zvezda

56' Tri na jedan imali su gosti kontru. Završila se udarcem Bukarija, ali u spoljnu mrežu.

PROČITAJTE JOŠ: GOLČINA ZA TV ŠPICE: Zvezdin treći pogodak protiv Spartaka je za pamćenje! (VIDEO)

55' GOL! Kakav gol Kingsa Kangve. Namestio se na šut, sa velike udaljenosti, golman domaćina ni blizu nije bio da zaustavi loptu koja je otišla pod prečku.

PROČITAJTE JOŠ: PSIHOLOŠKI RAT, PA MOMENAT ZA ISTORIJU: Ovakav penal, kao što je bio na meču Spartak - Crvena zvezda, ne viđa se često (VIDEO)

47' - Odličan pokušaj Edmunda Ada, snažno je šutirao, brani Crvena zvezda.

Aleksandar Katai - 100 golova "Magika" za Zvezdu

Gol iz penala u Subotici bio je jubilarni, stoti, koji je "Katai Magiko" dao za Zvezdu. A do učinka od 100 pogodaka na takmičarskim utakmicama stigao je na 189 takmičarskih nastpa u crveno-belom dresu. Prvi gol u Zvezdi postigao je 29. novembra 2014. godine u trijumfu nad OFK Beogradom (2:1), a u oba mandata "terorisao" je protivničke golmane i pokazao zbog čega je miljenik crveno-bele publike. Katai se, računajući takmičarske mečeve, trenutno nalazi na devetom mestu večnih strelaca, a prvi ispred njega je - Rajko Mitić (109).

KRAJ POLUVREMENA

45' Završeno je prvo poluvreme, bez produžetka.

35' Vigo je oborio igrača Spartaka blizu šesnaesterca. Srećković je pogodio zid pred golom Borjana.

31' Lopta u poslednjih deset minuta u nogama crveno-belog tima. Za sada bez konkretnijih šansi za gol.

23' GOL! Pogodio je Katai, ponovo je morao da izvede udarac. Prvi put ga Dubljanić nije pročitao,. drugi jeste, ali je momak iz Srbobrana bio siguran.

20' Dinamičan fudbal gledamo u Subotici. Pogodio je Dragović sada prečku gostiju. Nakon toga usledio je jedanaesterac. Danilo Nikolić pokazao je na kazneni udarac. Šimura je bio u duelu sa Erakovićem, VAR je potvrdio - penal.

FOTO: FK Crvena zvezda

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA OVO BI? Najpre "beg", a onda žabica koja je šokirala šampiona - Goleada na startu, Crvena zvezda ovo nije očekivala u Subotici (VIDEO)

9' GOL! Šimura je skočio ispred Rodića, zatresao mrežu Milana Borjana... I to samo nekoliko trenutaka nakon što su gosti poveli!

7' GOL! Štoperi spartaka nisu mogli da stignu Osmana Bukarija, a golman gostiju Mišo Dubljanić loše je procenio situaciju, istrčao, igrač gostiju ga je zaobišao i poentirao.

4' Nisu se razumeli Prucev i Rodić, te je propala obećavajuća akcija gostiju.

FOTO: FK Crvena zvezda

2' Dobra šansa za Mijailovića. Šutirao je fudbaler Zvezde iz velike udaljenosti, brani Dubljanić.

1' Meč u subotici je počeo. Teren je u odličnom stanju, uz odličnu posetu navijača oba tima.

SASTAVI

18.34 - U istovetnoj, 4-2-3-1 formaciji, igra i domaćin, a startnu postavu Subotičana čine: Dubljanić, Duđerski, Ostojić, Bogićević, Šimura, Tošesti, Ado, Vitorović, Todorovski, Srećković, Hrstić

18.24 - Evo i sastava crveno-belih: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kangva, Katai, Bukari, Prucev, Rakonjac

UOČI MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde su na putu da osvoje novu titulu u Superligi Srbije, gde igraju protiv Spartaka iz Subotice, ekipe koju su savladali sa ubedljivih 3:0 u prvom delu sezone.

Crvena zvezda ove sezone ne zna za poraz u Superligi Srbije, na dosadašnjih 28 utakmica, zabeležili su 24 pobede i četiri remija, čime se i ubedljivo nalaze na prvom mestu na tabeli. Ovog proleća, Zvezda je odigrala devet utakmica i remizirala je samo dva puta, dok je ubeležila i sedam pobeda.

U sjajnoj formi odlaze u Suboticu, gde ih čeka rival iz donjeg dela tabele i to iz onog najopasnijeg dela, pri samom dnu. Spartak se trenutno nalazi na 13. mestu sa samo 25 bodova, pet više od Radnika koji se nalazi na 15. mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije.

Subotičani su i sigurni učesnik plejauta Superlige, a ovog proleća su zabeležili samo jednu pobedu.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!