NAPOLIJEV PREDSEDNIK BESAN NA NAVIJAČE: ''Sve dok u Italiji ne napravimo ono što je uradila Margaret Tačer u Engleskoj, imaćemo probleme''

Novosti online

04. 04. 2023. u 13:40

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis pozvao je danas italijanske vlasti da usvoje zakone kao što je to uradila nekadašnja britanska premijerka Margaret Tačer, koja je krajem 80-ih godina prošlog veka zaustavila nerede navijača u Engleskoj, prenose italijanski mediji.

НАПОЛИЈЕВ ПРЕДСЕДНИК БЕСАН НА НАВИЈАЧЕ: Све док у Италији не направимо оно што је урадила Маргарет Тачер у Енглеској, имаћемо проблеме

FOTO: EPA

  Navijači Napolija izazvali su pre dva dana nerede tokom i posle derbi meča 28. kola Serije A sa Milanom (0:4), koji je odigran u Napulju. Napoli je ubedljivo prvi na tabeli Serije A sa 71 bodom.

- Ne, nisam nimalo zabrinut zbog poraza. U fudbalu, baš kao i u životu, pobeđuješ i gubiš. Na kraju se broji samo konačan rezultat - rekao je De Laurentis.

On je istakao da je tužilaštvo u Napulju pokrenulo postupke protiv navijača koji su izazvali nerede na stadionu "Dijego Armando Maradona".

- Nadam se da će navijači odgovarati za nerede. Ovo je priča koja traje 50 godina. Sve dok u Italiji ne napravimo ono što je uradila Margaret Tačer u Engleskoj, imaćemo probleme. To nisu navijači, nego kriminalci, koji dolaze na stadion da mrcvare normalne navijače i porodice sa decom - istakao je De Laurentis.

Italijanski mediji podsećaju da je Margaret Tačer osamdesetih godina prošlog veka, između ostalog, na britanskim stadionima i oko njih uvela niz ograničenja kako bi suzbila navijačke nemire.

Nasilnici su kažnjavani zatvorom, a u potpunosti je zabranjen unos alkohola na stadione, a policiji su dozvoljene represivne mere prema pijanim navijačima.


BONUS VIDEO: MAJSTORIJA! Danilo Pantić prelepim golom iz slobodnog udarca vratio Partizan u život

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)