PIKSI OBJAVIO SPISAK SRBIJE: Dva imena privlače veliku pažnju

Novosti online

17. 03. 2023. u 13:43

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je danas spisak od 26 igrača za mečeve sa Litvanijom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope koje se 2024. godine održava u Nemačkoj.

ПИКСИ ОБЈАВИО СПИСАК СРБИЈЕ: Два имена привлаче велику пажњу

FOTO: M. Vukadinović

Fudbalere Srbije očekuju dueli protiv Litvanije 24. marta u Beogradu (20,45) i tri dana kasnije u Podgorici (20,45), kada će rival biti Crna Gora.

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino),Predrag Rajković (Majorka), Marko Dmitrović (Sevilja) i Dragan Rosić (Radnički Niš).

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (Sevilja), Erhan Mašović (Bohum), Nemanja Stojić (TSC) i Strahinja Pavlović (RB Slacburg).

Vezni red: Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulam), Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK) i Nemanja Radonjić (Torino).

Napad: Filip Đuričić (Sampdorija), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks), Lazar Samardžić (Udineze), Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Fjorentina), Dušan Vlahović (Juventus) i Dejan Joveljić (LA Galaksi).

Verovatno najveće iznenađenje je što je Dragan Rosić dobio prednost u odnosu na Vladana Kovačevića za kojeg se Srbija nedavno izborila.

Takođe, tu je i Nemanja Stojić iz TSC-a, koji na ovaj način dobija "nagradu" za američku turneju na kojoj je predstavljao reprezentaciju sastavljenu od igrača iz domaćih klubova. Tada je deo tima bio i Dejan Joveljić koji igra u SAD, a sada je četvrti napadač na spisku selektora.

Podsećamo, mečevi protiv Litvanije i Crne Gore su početak novog kvalifiakcionog ciklusa, a cilj "orlova" je plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj 2024. godine. Reprezentacija naše zemlje nije igrala na kontinentalnoj smotri od 2000. godine, kada je Piksi predvodio tim sa kapitenskom trakom oko ruke, a šanse za novi plasman su veoma dobre jer će dva prvoplasirana tima izboriti učešće. Pored Srbije, u kvalifikacionoj grupi se nalaze još Mađarska, Bugarska, Crna Gora i Litvanija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja