RADONJIĆ NAUČIO LEKCIJU: Hrvat Ivan Jurić, trener Torina, nije otpisao brzonogog srpskog reprezentativca

Z. Ćorović

08. 03. 2023. u 09:30

NIJE otpisan. Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić učestvovao je u pobedi Torina protiv Bolonje (1:0) u sredu uveče, što je bila i najbolja potvrda da hrvatski trener Ivan Jurić računa na njega. Radonjić je ušao u 72. minutu i do kraja utakmice je bio među najboljima.

РАДОЊИЋ НАУЧИО ЛЕКЦИЈУ: Хрват Иван Јурић, тренер Торина, није отписао брзоногог српског репрезентативца

FOTO: EPA

To su konstatovali italijanski sportski novinari, a zatim su i od Jurića tražili da kaže i koju o nestašnom Nišliji.

- Imamo nekoliko mladih igrača koji treba da odrastu. To znači da moramo da radimo, ponekad oni padnu i morate da im pomognete da ustanu. Ono što se desilo u derbiju sa Juventusom pomoći će Radonjiću. Shvatio je važnost toga da ostane koncentrisan na treningu, ali i malih stvari koje su nam bile potrebne u meču sa Bolonjom. Izašao je na teren koncentrisan i dao sve od sebe za saigrače - istakao je trener Torina.

Pokazao se Jurić kao dobar pedagog, kao i to da nije zlopamtilo. Kao što se zna, situacija je bila "vruća" i nimalo prijatna kada je na prošlom meču u čuvenom gradskom derbiju "dela Mole" prvo uveo Nemanju, a zatim ga, posle samo 15 minuta izveo iz igre. Hrvat je "izgoreo" zbog toga što Radonjić nije odradio defanzivne zadatke i ispratio svog čoveka kod kornera iz kog je Juventus dao gol. Srbin je zbog tog kiksa brže izašao nego što je ušao, i posle tog incidenta bila je i mogućnost da bude "precrtan". Ipak, problem je izglađen, brzonogi napadač je dobio podršku i sada je na njemu da se nametne.

ILIĆ SVE RAZUME

POSLE trijumfa nad Bolonjom Jurić je pohvalio i drugog Srbina u svom timu, mladog vezistu Ivana Ilića.

- On razume igru i ne moram ništa da mu govorim, zna sve što treba da uradi tokom utakmice, u defanzivnoj fazi takođe. Po mom mišljenju, fizički još nije najspremniji, ali ima značajan prostor za napredak. I ono što je vrlo važno, on je rođen 2001. godine i ima veliku želju da radi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri