KINEZE VODE SRBI: Fudbalski trener stopama košarkaške legende

Novosti online

25. 02. 2023. u 22:33

KINEZI obožavaju košarku i fudbal i ni po čemu se ne razlikuju od Srba ili ostatka sveta. Ali, kao i Srbi - obožavaju srpske trenere i sportiste. Dokaz je upravo stigao sa dalekog istoka pošto je od večeras i zvanično Aleksandar Janković postao selektor fudbalske reprezentacije najmnogoljudnije zemlje na svetu. On je do juče imao funkciju vršioca dužnosti, ali je ugovorom definisano da postane selektor Kine u kojoj kao trener mlađih nacionalnih kategorija radi još od 2018. godine.

КИНЕЗЕ ВОДЕ СРБИ: Фудбалски тренер стопама кошаркашке легенде

FOTO: EPA

Prvi posao  bez onog "vršilac dužnosti" Janković će zvanično da vodi 23. i 26. marta u dvomeču protiv Novog Zelanda. Pod vođstvom našeg stručnjaka Kinezi će pokušati da se drugi put u istoriji kvalifikuju za Svetsko prvenstvo, na kojem su učestvovali samo jednom, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji i tamo zauzeli pretposlednje mesto, bez osvojenog boda.

Janković je tako samo potvrdio koliko su srpski treneri popularni u Kini, pošto od pre nekoliko meseci košarkašku reprezentaciju ove zemlje vodi legendarni Aleksandar Đorđević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)