TRENER CRVENE ZVEZDE MILOŠ MILOJEVIĆ PODRŽAVA NAPADAČA PRED SUTRAŠNJI (14.00) MEČ SA JAVOROM: Proradiće Pešić

Z. Ćorović

24. 02. 2023. u 12:57

Fudbaleri Crvene zvezde će se sutra u od 14 časova sastati sa Javorom u Ivanjici u okviru 23. kola Superlige Srbije, a očekivanja pred teško gostovanje izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević.

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ ПОДРЖАВА НАПАДАЧА ПРЕД СУТРАШЊИ (14.00) МЕЧ СА ЈАВОРОМ: Прорадиће Пешић

FOTO: M. Vukadinović

 - Dobra forma Javora je razlog za oprez, ali oni su svakako protivnik koji nama tradicionalno ne prija. Sada su u trendu dobre forme, čvrsti, organizovani, igraju dobru odbranu, tranziciju ka napred i vole kada su domaćini, tako da nam je potrebna maksimalna ozbiljnost da bi ostvarili pozitivan rezultat. Svakako najveća opasnost preti od ubojitog trojca - Gigić, Kembel, Tanko, dosta toga se bazira na njima, ali i ostatak tima dobro odrađuje svoj deo posla i reč je o ekipi koju nije lako slomiti - počeo je Milojević.

 Milojević je priđio maksimalnu podršku napadaču Pešića, koji se ovog proleća još nije upisao u strelce.

 - Pričali smo s Pešićem da golgeterski post jednostavno dođe. Kada špicevi pogađaju, onda pogađaju, ali kad stane, onda stane. Međutim, on dobro igra, zalaže se i samo je pitanje kada će to doći na svoje. Pešić je igrač koji se stavlja u funkciju tima, tako da nije ni bitno, doduše za njegovo samopouzdanje jeste, ali je manje važno da li će pogoditi protiv Javora ili na derbiju. Kad proradi, biće onaj stari golgeter kao do pre četiri, pet kola.

 Neće biti mnogo promena u odnosu na uvodna tri kola prolećnog dela šampionata.

 - To su sitni detalji, moramo da vidimo što se tiče toga ko je koliko igrao u uvodna tri kola, uz to imamo malo problema sa virusom, tako da ću morati dobro da razmislim, ali neće biti mnogo promena. 

 Nekolicini igrača Zvezde preti suspenzija za večiti derbi u slučaju žutog kartona.

 - Ne razmišljam o tome da li rizikujemo, već šta nam treba za sledećeg protivnika. Imamo kvalitetnu grupu igrača, konkretno na štoperu Milunovića i Lekovića koji su sigurno među pet najboljih na svojoj poziciji u Superligi, a svi su u Zvezdi. I oni moraju da igraju, ako se desi problem s kartonima, priliku će dobiti neko od njih dvojice, nije nam to problem. 

Bukari je krenuo veoma zapaženo, ali Milojević ne želi da opterećuje ofanzivca iz Gane. 

- Ne želim da se stavlja bespotreban pritisakk na njega. On je igrač napada, treba da daje golove i asistira, ali ono što me raduje je da razume zahteve i donosi bolje odluke u poslednoj trećini terena, bilo u saradnji ili solo završnici. Može da postigne puno golova, ali i da to ne učini, srećan sam ako pobeđujemo.

 Prvo Javor, pa će se tek onda razmišljati o derbiju.

 - Nemam osećaj da je manje bitno, jer imamo bodovnu prednost u odnosu na večitog rivala, već samo razmišljam o Javoru, dobroj igri i pobedi. Kad završimo tu utakmicu, okrećemo se večitom derbiju. Znamo šta je derbi, da cela Srbija prati tu utakmicu i da ona čini navijače ponosnima. Treba da ostanemo mirni, da mislimo o Javoru, da na to gledamo takmičarski i da je naša obaveza da pobeđujemo.

VIŠE TIMOVA ZZ EVROPU 

Analizirao je Milojević zbog čega su svi srpski klubovi završili takmičenje u Evropi ove sezone. 

 - Moramo da od grupne faze imamo više timova, to je sve povezano. Zvezda i Partizan ulažu najviše, imaju najbolji igrački kadar, mi smo poslednih šest godina u Evropi, večiti rival ima dobar trend u poslednje dve, tri sezone i zato smo skupili poene, ali trebaju nam i treći i četvrti predstavnik. Nema pokrivanja rezultatima, jer i kad je najbolje treba analizirati. Upravo to treba i učiniti sad, napraviti analizu zbog čega više nemamo predstavnika u Evropi. Da li nam nedostaju kvalitetne utakmice sa brzom podlogom, kao što svi igraju u Evropi, sa prepoznatljivom tranzicijom i visokim intenzitetom? Svi koji smo uključeni u rad srpskog fudbala treba da mislimo o tome, i lično se nadam većem uspehu sledeće godine - podvukao je Milojević. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije