KONAČNO SUDIJA SA OBRAZOM: Ostavka VAR arbitra u Premijer ligi Engleske

Novosti online

18. 02. 2023. u 17:39

POZNATI engleski fudbalski sudija Li Mejson je odlučio da napusti sudijsku organizaciju posle greške koju je nedavno napravio kao arbitar u VAR sobi.

КОНАЧНО СУДИЈА СА ОБРАЗОМ: Оставка ВАР арбитра у Премијер лиги Енглеске

Profimedia

On je propustio priliku da proveri ofsajd poziciju igrača Brentforda Kristijana Norgarda posle koje je ekipa preko Ajvana Tonija stigla do izjednačenja na meču sa Arsenalom (1:1). Tako su "tobdžije" drastično oštećene i gubitak ta dva boda može ih na kraju koštati u borbi za titulu prvaka.

Posle tog meča bilo je dosta rasprave u ostrvskoj javnosti oko toga treba li sudije drastičnije kažnjavati za ovakve propuste, a ceh je platio Mejson posle velikog pritiska koji je izvršen na direktora sudijske organizacije Hauarda Veba.

- Možemo da potvrdimo da je VAR sudija Li Mejson napustio organizaciju sporazumnim dogovorom. Mejson je bio sudija u Premijer ligi 15 godina i u tom periodu je vodio 287 mečeva, poslednji u sezoni 2021/22. Želelimo da se zahvalimo Liju na posvećenosti profesiji i želimo mu sve najbolje - stoji u saopštenju Sudijske organizacije Premijer lige Engleske.

BONUS VIDEO - FSS upoznao novinare sa VAR-tehnologijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri