DRAMA PARTIZANOVACA U KIŠINJEVU: Pošli da gledaju Partizan, zabranjen im ulazak zato što su Srbi!? (VIDEO)

M. Bl.

13. 02. 2023. u 22:46

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa. Meč je na programu u četvrtak od 21 čas, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišla Kišinjev. Podsećamo, UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom.

ДРАМА ПАРТИЗАНОВАЦА У КИШИЊЕВУ: Пошли да гледају Партизан, забрањен им улазак зато што су Срби!? (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju.

Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste. Situacija do objavljivanja ovog teksta nije razrešena, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali za sada ništa ne može da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

Sa lica mesta izjavu je za "Novosti" poslala Mirjana Radosavljević, 25-godišnja devojka iz Beograda:

"Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan!", istakla je Mirjana.

 

Poslednja informacija je da će nesrećni partizanovci morati da sačekaju do jutra na konačnu odluku moldavskih vlasti, a u međuvremenu su prebačeni u deo aerodroma predviđen za deportaciju.

Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili. Iščekuju pomoć i reakciju države Srbije i ministarstva spoljnih poslova. Ono što dodatno brine je otvoreno pitanje kakvi problemi se mogu očekivati u narednim danima kada se očekuje dolazak većeg broja navijača, ali i same delegacije FK Partizan.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)