"APSURDNO!" Nikola Jokić je uradio ovo, a američki novinar ne može da dođe sebi (VIDEO)

Novosti online

13. 02. 2023. u 21:01

DENVER nagetsi vode u svojoj, Zapadnoj konferenciji NBA lige, Nikola Jokić briljira, kako i dolikuje MVP igraču, i to dvostrukom uzastopnom laureatu, ali neki njegovi potezi i dan danas iznenađuju novinare koji svakodnevno izveštavaju o klubu iz Kolorada.

АПСУРДНО! Никола Јокић је урадио ово, а амерички новинар не може да дође себи (ВИДЕО)

Foto: AP

Na utakmici protiv Šarlota, srpski as je u jednom trenutku s loptom u posedu pretrčao veći deo terena, a onda na atraktivan način poentirao.

Džoel Raš, koji izveštava za ugledni "Forbs", video je ovaj potez centra Denvera i oduševio se:

- Nikola Jokić je apsurdno smešan! S jednog do drugog kraja terena vodi loptu, protura je sebi iza leđa, a onda uz "eurostep" završava polaganje i odbrana je nemoćna - poručio je Raš na Tviteru uz snimak koji je i pred vama:

Tome je, nedugo zatim, dodao i sledeći komentar, citirajući kolege iz TV prenosa:

- "Veliki medved polaže loptu!". Evo iz drugog ugla snimka kako Nikola Jokić u tranziciji loptu šalje sebi iza leđa, a onda, posle tog driblinga, poentira uz "eurostep". Mislim... dajte, ljudi, ovaj lik je visok sedam stopa! (213 centimetara)

 Jokić će imati priliku da oduševljava američke novinare i sve ljubitelje košarke još dvaput do Ol-star vikenda, a onda će tamo iznova nastupiti kao starter. Njemu će to biti drugi uzastopni put, a pre toga nijedan srpski košarkaš nije imao takvu čast u najjačoj ligi na svetu.

"NBA All-star 2023" - sastavi ekipa, starteri, rezerve i naknadne zamene

Za startere Ol-star utakmice, koja se igra 19. februara u Solt Lejk Sitiju, odabrani su iz Istočne konferencije Kajri Irving, Donovan Mičel, Janis Adetokumbo, Kevin Durant i Džejson Tejtjum, a za rezerve Džejlen Braun, Demar Derozan, Tajris Haliburton, Džru Holidej, Džulijus Rendl, Bem Adebajo i Džoel Embid.

Od igrača sa "zapada", za startere su odabrani Stef Kari, Luka Dončić, Nikola Jokić, Lebron Džejms, Zajon Vilijamson, a za rezerve Šai Gildžus-Aleksander, Demijan Lilard, Dža Morant, Pol Džordž, Džaren Džekson junior, Lauri Markanen i Domantas Sabonis.

Zbog povreda su, naknadno, od Ol-stara morali da odustanu Stef Kari, Kevin Durant, Zajon Vilijamson i Džejlen Braun, te su starteri postali Embid, Markanen i Morant, a na spisak pozvanih "uskočili" su Minesotin Entoni Edvards, Torontov Paskal Sijakam i Sakramentov Dearon Foks 

 

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,9 poena po NBA meču, uz 11,4 skoka i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeće dve utakmice igra na gostovanjima - u Majamiju i u Dalasu. Meč Majami Hit - Denver Nagets na programu je u utorak, sat i 30 minuta iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, a dvoboj Dončića (uz podršku novopridošlog Kajrija Irvinga) i Jokića je zakazan za četvrtak od tri sata u Teksasu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave