PUNA "MARAKANA" ZBOG MIHE: Crvena zvezda danas (16.00) dočekuje Vojvodinu na posebnoj prolećnoj premijeri

Z. Ćorović

04. 02. 2023. u 08:30

UŽELELA se "Marakana" fudbala i pravi je trenutak da se dobro napuni posle tri meseca tišine. Šampion će danas (16.00) otvoriti prolećni deo sezone u derbiju sa Vojvodinom, koji će biti posvećen Siniši Mihajloviću, fudbalskom velikanu i asu oba ova kluba. U Zvezdi su pripremili program i koreografije da oproštaj od Mihe bude kao što to i dolikuje, zato se očekuje da će tribine biti dobro popunjene na ovom emotivnom ispraćaju.

ПУНА МАРАКАНА ЗБОГ МИХЕ: Црвена звезда данас (16.00) дочекује Војводину на посебној пролећној премијери

FOTO: M. Vukadinović

- Očekujem da navijači dođu u dobrom broju, mislim da je dobra prilika zbog povoda pošto je meč posvećen Siniši Mihajloviću, ali naravno i zbog otvaranja prolećne sezone. Igračima bi to izuzetno značilo, jer znamo koliku energiju nam daju navijači, i koliko je lakše igrati pred punim tribinama. Momci su korektno radili i zaslužuju podršku od prvog kola - istakao je Miloš Milojević, trener Crvene zvezde.

STEFAN ZVEZDIN GOST

DEČAK sa Kosova Stefan Stojanović, koji je na Badnji dan ranjen nadomak Štrpca, zajedno sa porodicom biće gost Crvene zvezda na današnjoj utakmici protiv Vojvodine. Stefan ima 11 godina, veliki je zvezdaš i zajedno sa navijačima crveno-belih oprostiće se od legendarnog Siniše Mihajlovića, u čiju čast se igra utakmica.

Mladi stručnjak crveno-belih prolećnu premijeru dočekuje spreman, nema nikakvih dilema oko sastava.

- Znali smo i posle priprema, a znamo i sada tim za Vojvodinu. Čekali smo samo da vidimo ko je koliko spreman, ali imamo luksuz u velikom igračkom fondu, tako da možemo da korigujemo ekipu u odnosu na protivnika. Očekujem bolju Vojvodinu nego jesenas, jer ima brzinu u četvorici, petorici ofanzivnih igrača koji se sjajno transformišu, a invidiualni kvaliteti Kabića i Čumića su neosporni. Tu je i Simić, naš bivši fudbaler, koji je izuzetno nezgodan. Ono što nama treba je maksimalan nivo ozbiljnosti, jer je prvo kolo uvek teže zbog toga što se dugo nije igrala takmičarska utakmica, ali mi kao Zvezda imamo obavezu samo da pružamo maksimum i obradujemo navijače rezultatom i igrom.

IMALI SMO SJAJNE PRIPREME

PRIPREME u Antaliji su po Milojevi'u protekle sjajno.

- Veoma smo zadovoljni čitavim pripremnim ciklusom, jer smo ostvarili zacrtane ciljeve. Kada radite neke stvari intenzivno, problemi se pojave negde drugde, ali to je prouzrokovano grupom koja je sastavljena. Pripreme treba da nam daju jasnu sliku šta možemo, a šta ne, a to smo dobili i uz to smo se fizički i taktički unapredili. Nadam se da će se ono što smo radili videti već od prve utakmice, a naša obaveza je da pobeđujemo i da na kraju prvi prođemo kroz cilj. Rezultat nam je primaran i nećemo dozvoliti da on trpi zbog lepote, iako želimo da igramo atraktivno i da naše navijače učinimo ponosnima.

Otkrio je Milojević da za Magika nema prekomande i da mu je drago što je Dragović rešio da ostane.

- Katai će igrati na svojoj poziciji, to je sigurno. Kvalitetan je igrač i ima još mnogo toga da pruži Zvezdi. Svaki ozbiljan tim ima konkurenciju na pozicijama u napadu. Imamo je i mi, a uz Ivanića, Bukarija, Mitrovića i Kataija, ne bih izostavio ni Mijatovića i Pruceva koji su dobro odradili prirpeme. Što se Dragovića tiče, on je igrač kog bi svaki trener poželeo - profesionalac i uzor svima u grupi. Shvatio je koliko nam je bitan i koliko su njegovi ljudski i fudbalski kvaliteti potrebni, te da Zvezda nema luksuz da ga se odrekne.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna