DA MIHA BUDE PONOSAN: Eraković pred duel Zvezde i Vojvodine

Đ. S.

02. 02. 2023. u 14:15

SUBOTNjI derbi između Crvene zvezde i Vojvodine (16.00) na stadionu "Rajko Mitić" predstavljaće centralni okršaj u prvom kolu Superlige posle skoro tromesečne pauze. Naročito jer će to biti sudar dva kluba u čiju je istoriju duboko utkano ime Siniše Mihajlovića, legendarnog asa koji je preminuo sredinom decembra prošle godine. Omaž velikanu, daće fudbalerima oba tima veliki motiv, a iz redova šampiona poručuju da kvalitetnim nastupom žele da na pravi način odaju poštu Mihajloviću i nastave da sigurno koračaju putem na čijem je cilju ulaznica za grupnu fazu Lige šampiona.

ДА МИХА БУДЕ ПОНОСАН: Ераковић пред дуел Звезде и Војводине

FOTO: FK Crvena zvezda


- Utakmica u subotu ima poseban značaj za nas, i to iz dva razloga. Prvi je taj što počinje prolećni deo sezone koji donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a isto tako odajemo počast preminulom Siniši Mihajloviću, jednoj od najvećih legendi Crvene zvezde i zato bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju. Takođe, ulaz je besplatan, i to je razlog da Marakana bude još punija u šta ne sumnjam - kaže Strahinja Eraković, štoper Zvezde.
Očekuju crveno-beli gužvu na tribinama, na terenu će biti već unapred spremljena koreografija...
- Veliki broj klubova u svetu se opraštao od Siniše, ali on je Zvezdu najviše voleo i učestvovao je u najboljoj sezoni u našoj istoriji, kada smo postali prvaci Evrope i sveta. Biće koreografija, imaćemo i posebne dresove koji će potom ići na humanitarnu akciju, uz to ćemo nositi podignute kragne svi, a zna se da je to bio deo njegovog imidža. Sve u svemu, cilj je da u subotu odamo počast kakvu je Miha zaslužio, a on kao Zvezdaš bi bio najsrećniji da to učinimo dobrom igrom - dodao je mladi štoper.
Uverava novopečeni reprezentativac da visoka bodovna predsnost neće zavarati nikog u crveno-belom taboru i poručuje da će pristup do kraja biti maksimalno ozbiljan.
- Pripreme smo dobro odradili, imali šest utakmica i spremili se za proleće, što ćemo pokazati u subotu. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, i zbog Siniše i zbog nas, a potom i nastavka prvenstva, jer prvak ide direktno u Ligu šampiona. Imamo deset bodova više, ali se ne opuštamo. Čekaju nas dva večita derbija, gust raspored, ali je sve u našim rukama i na svakom meču želimo pobedu. Pokušaćemo da nam bodovna prednost raste, i da se ne dovodimo u bilo kakav problem. Znamo koliko je velika armija Zvezdaša, tako da ćemo pokušati što ranije da ih usrećimo i da direktno uđemo u LŠ.
 

DERBI NIJE NAJBITNIJI

ERAKOVIĆ poručuje da okršaji sa Partizanom u ovom trenutku nisu u prvom planu, ima do "večitog" derbija još skoro dva meseca.
- Ne mislim da nam je derbi najbitnija utakmica na proleće, već je to svaki sledeći meč. O derbiju ćemo razmišljati kada za to dođe vreme - ističe popularni Čupa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!