"ŽAO MI JE!" Dragan Stojković Piksi o tome zašto Crvena zvezda i Partizan nisu dali nijednog igrača za meč reprezentacije Srbije

Novosti online

20. 01. 2023. u 18:24

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je javnosti zašto nijedan igrač FK Crvena zvezda i FK Partizan nije na spisku pozvanih za prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država.

ЖАО МИ ЈЕ! Драган Стојковић Пикси о томе зашто Црвена звезда и Партизан нису дали ниједног играча за меч репрезентације Србије

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, utakmica je na programu 26. januara, igra se u Los Anđelesu sa početkom u 4.00 sata po srednjeevropskom vremenu (25. januara u 19 po lokalnom).

Na spisku se nalaze:

U pitanju su uglavnom igrači iz srpskih klubova, pojačani su pojedincima iz MLS lige. Četiri fudbalera na spisku ima Voždovac, dva Radnički iz Nša, koliko imaju i Čukarički i Vojvodina, s tim da je jedan igrač "Voše" iz sjajnog razloga rešio da se ne odazove pozivu selektora.

Govoreći za Jutjub kanal Fudbalskog saveza Srbije, Stojković je rekao sledeće:

- Želeo bih da se zahvalim svim klubovima koji su izašli u susret i pustili svoje igrače da budu deo A selekcije koja će igrati prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Moram da napomenem zbog javnosti, kao što vidite, na spisku nema igrača Crvene zvezde i Partizana. Meni je žao zbog toga. Ali se ne ljutim, naravno. To je njihovo pravo. Oni nisu dali dozvolu svojim igračima da budu deo tima ovoga puta. I, kažem, to je njihovo pravo, naravno, nema nikakvih problema. Meni je žao, jer sam hteo da neke igrače vidim ovako uživo, na delu... Što ne znači da ih neće biti možda već uskoro - rekao je Piksi.

Upitan koliko je bilo planirano igrača Zvezde i Partizana za ovu utakmicu, odgovorio je:

- Sedmorica.


Osvrnuo se selektor fudbalera Srbije i na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinju u martu.
- Jedva čekam mart, zbog neuspeha i očekivanja koje je nacija imala od nas. Čekamo taj popravni ispit. Svake kvalifikacije donose taj izazov i to neko moranje da budemo u vrhu da bismo učestvovali na takvom takmičenju. Biće uspeh ako uspemo da odemo na Evropsko prvenstvo posle 24 godine. Želja nam je i cilj da imamo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. Tako se stiču i samopouzdanje i neke pobedničke navike. Zadržali smo dobru atmosferu i dobar duh - zaključio je Stojković pre nego što je s pozvanim fudbalerima započeo trening.


 

 BONUS VIDEO: ANKETA - Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!