MILUNOVIĆ HVALIO SAIGRAČA: ''Sad je već bolji od Markinjosa''

Novosti online

18. 01. 2023. u 11:32 >> 11:36

Iskusni štoper Nemanja Milunović bio je gost na ''Zvezda TV'' i dao par zanimljivih odgovora na razne teme.

МИЛУНОВИЋ ХВАЛИО САИГРАЧА: Сад је већ бољи од Маркињоса

FOTO: M. Vukadinović

Na samom početku se Milunović osvrnuo na pripreme, prvi meč je Zvezda odigrala protiv poljske Lehije i slavila sa 3:1

- Nema prijateljskih utakmica u Zvezdi, jer smo navikli navijače na pobede. Bitno je da se igra dobro i pobedi, tako da sam zadovoljan. Bitno je i kroz utakmice da se gradi pobednički mentalitet. Teško pada kad se izgubi i na prijateljskoj utakmici, sa psihološke strane, onda treba da se vraćaš i iz toga. Tako da, svaka utakmica je bitna - i psihički i fizički. Gledajući sa strane, bile su izmešane ekipe, čak 24 fudbalera su zaigrala, tako da je to dobro izgledalo.

Od svih saigrača Milunović najviše voli mladog Strahinju Erakovića, a to i ne krije.


- Pričam o Erakoviću dve godine. Sad je već bolji od Markinjosa. Drago mi je da je pokazao i dokazao ko je, želim mu svu sreću i da ga zdravlje služi.

Milunović je zatim prokomentarisao i svoju ulogu u Zvezdi.

- Više volim kad o meni drugi pričaju. Jedino što mogu da obećam je da ću uvek davati maksimum na terenu i van, da ću bodriti saigrače, biti im potpora i sigurnost, zajedno sa ostalima iz odbrane, i naravno golmanima. Trudimo se uvek da naša mreža bude sačuvana, kao i da damo potporu ofanzivcima za što više pogodaka.

Nastavio je priču o pripremama iskusni štoper.

- Pripreme su takve da se uvek mnogo radi, s tim da sam bio prehlađen, pa sam tri dana odsustvovao sa treninga i to me je više umorilo nego da sam bio sa saigračima. No, sada je sve u najboljem redu, danas sam trenirao. Bitno je da se dobro radi i da se sjajno spremimo, tako da ne žurimo nigde, već idemo korak po korak, za to služe pripreme. Teško mi je palo to što sam se prehladio... Kad si na pripremama i kad si usmeren na treninge, imaš ustaljen ritam, a moraš da budeš vezan za krevet... Ni na obroke nisam izlazio dva dana, donosili mi ih u sobu, tako da mislim da je boravak u četiri zida najgore nešto što može da se desi čoveku. Na kraju sam izneo bicikl, uz pomoć fizioterapeuta Vasojevića i Jovanovića, pa sam bar malo bio sa saigračima. Prijalo je, jer svi smo tu za dobrobit Crvene zvezde i normalno je da je sve lakše kad je pozitivna atmosfera, smeh i drugarstvo. Iz tih stvari se rađaju uspesi, tako da je i ta situacija pokazatelj timskog rada -  rekao je na početku razgovora Milunović.

Crveno-beli u ponedeljak imali su slobodan dan.

- Bitno je za psihu, ali naravno i za mišiće da malo odmoriš. Kad si fokusiran na treninga i radiš dva puta dnevno sa ustaljenim ritmom doručak-trening-ručak-trening-večera-spavanje, onda prija slobodan dan, da malo promeniš. Iako smo zatvoreni u hotelu, znači dosta kada malo zaboraviš uobičajne obaveze.

Razdvojenost od porodice najteže pada Milunoviću kada su pripreme u pitanju.

- Teško je biti razdvojen od porodice i tog života, ali ne razlikuje se to puno ni kada je sezona u toku. Imamo dve utakmice nedeljno, pa onda pripreme za meč, pa dan pred susret je karantin, odvojiš se i tad, tako da smo se već navikli, iako nam to fali. Navikao sam se i na pripreme, ali opet odvojenost od porodice je teška.

Defanzivac iz Čačka je neko koga često apostrofiraju kao glavnog savetodavca za mlađe igrače među iskusnijima.

- Pričam malo sa mlađim igračima - Lekovićem, Mijatovićem i Mituljikićem, pa se prisećam kakav sam ja bio u njihovim godinama, apropo ishrane recimo. Mislim da sam mogao bilo šta da pojedem i da odigram utakmicu, ništa mi nije smetalo, ali što si stariji, sve više moraš da vodiš računa o režimu života, spavanju, izlascima, društvu. Dosta više se održava na telo i mnogo više vremena je potrebno da se organizam oporavi. Upravo zato je poenta priprema da se odvojiš od ustaljenih režima i posvetiš treningu i fudbalu i nismo to mi smislili, nego neko pametniji od nas.

Povukao je paralelu iz dana kada je on bio na pripremama kao omladinac.

- Dosta se razlikuje situacija nekad i sad. Zvezda na svu sreću ima sjajne talente koje okuplja, ali mislim da je generalno oskudacija s tim. Kad sam odrastao, nismo imali vremena ni za šta osim za igralište. Osnove fudbala naučiš u školskom dvorištu, pa tek onda to usavršavaš kod trenera. Niko se nije rodio s tim, već koliko se posvetiš, toliko će i da ti se vrati. Prve fudbalske korake sam pravio još u osnovnoj školi posle časova na terenu, igrao sa drugarima, pravili turnire, nadmetali se među odeljenjima. U tom uzrastu sam bio neumoljiv, u stanju da igram fudbal i pre i posle škole, pa da i treniram i odigram turnir ako treba do kasno uveče. Sve je moglo... Tako da mi je utisak da smo se mnogo više davali fudbalu nego što to deca čine danas.

Balans u ekipi je najvažniji.

- Svakako ima nadmetanja, uvek je i bilo. Mi stariji želimo da pokažemo da možemo, te da prenesemo iskustvo koje imamo, a oni da demonstriraju da su u stanju da isprate naš ritam. Drago mi je što sve ove godine pariramo jedni drugima u svemu, jer je balans između mladosti i iskustva najbitniji. Ne možemo mi ceo život da igramo fudbal, a ne može ni na njima da ostane sve. Zvezda ima odlične talente, iz godine u godinu se to pokazuje i samo je bitno da se posvete fudbalu i da slušaju trenere, jer su sve to vrhunski igrači u najavi.

(Fk Crvena zvezda zvanični sajt)

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a