BIBRAS NATHO OSTAJE U HUMSKOJ I KAD ZAVRŠI KARIJERU? "Moram da donesem titulu Partizanu!"

M. Blažić

16. 01. 2023. u 17:00

KOD Aleksandra Stanojevića je bio bliže margini nego ozbiljnijoj ulozi u timu Partizana i mnogi su bili spremni da tvrde kako Natho više nije “tatko” igre i da je njegovo vreme prošlo. Iskusni izraelski vezista je pod stručnom palicom Gordana Petrića ponovo postao onaj stari Natho, igrač i čovek koji se i na terenu i u svlačionici Partizana pita onoliko koliko shodno iskustvu, znanju i doprinosu u crno-belom dresu zaslužuje.

БИБРАС НАТХО ОСТАЈЕ У ХУМСКОЈ И КАД ЗАВРШИ КАРИЈЕРУ? Морам да донесем титулу Партизану!

FOTO: M. Vukadinović

Dobro raspoložen Izraelac sa srpskim pasošem je u Beleku seo pred novinare i 

najpre odgovorio na pitanje da li se oseća kao da mu je Petrić poverio “ključeve” Partizanove svlačionice.


- Odgovor je da. Osećam da veruje u mene i moj stil igre, zna šta mogu da donesem timu, srećan sam zbog toga. Ja to moram da iskoristim, da radim jako, a ako gledam samo svoj učinak mislim da sam odigrao dobru polusezonu i želim tako i da nastavim.

U Partizanu ne kriju koliko im Natho znači što potvrđuje i nedavno potpisan novi ugovor, na još godinu dana, do leta 2024.


- Da, imam sjajan odnos sa svima u klubu, od uprave do sportskog direktora, uživam u njihovom poverenju, nadam se da će se saradnja i nastaviti, ali jasno je da sve zavisi od mojih igara na terenu. 


Posle četiri godine u Rubinu i isto toliko u moskovskom CSKA, realno je da sa Partizanom padne rekord.

- Da, pet godina, a nadam se i šest, sedam, što da ne. Sjajno se osećam u svom telu i siguran sam da mogu da igram minimum još dve sezone, a za posle ćemo da vidimo.

Sada već deluje sasvim realno da Izraelac i posle igračke karijere ostane u Humskoj.

- Moguće, mnogo volim fudbal, mislim da imam dosta i iskustva, vidim da mi i klub veruje ako kažem nešto. Voleo bih nakon karijere da ostanem u Partizanu, ne znam tačno na kojoj poziciji, ali nakon 35 godina počeneš da razmišljaš i o tim stvarima.

Prvi potez vezan za detalje izvan terena vezan je za preporuku Doleva Hazize sportskom sektoru Partizana.

- Igrao je sa mnom u reprezentaciji, gledao sam njegove utakmice. Sjajan je igrač, u poslednje dve sezone se mnogo poboljšao. Uvek je bio darovit i tehnički potkovan, ali u poslednje dve sezone zaista je eksplodirao. Mislim da bi mnogo mogao da nam pomogne, nadam se da će klubovi da se dogovore oko novca. On želi da se oproba u inostranstvu, rekao sam mu da u Partizanu može da odskoči. Dobar je dečko i ja mu želim sve najbolje.

Za kraj gotovo idilične priče i podsetnik na činjenicu da u Humskoj još nije bio u prilici da se raduje šampionskom peharu.

- To je pogodak u najbolniju tačku moje karijere u Partizanu. Moram da donesem titulu Partizanu. Ne želim da pričam o domaćem prvenstvu iz poštovanja, ali svestan sam kakva je situacija. Nadam se da ću barem uvesti Partizan u Ligu šampiona, to bi bilo sjajno za navijače. Neću se zaustaviti dok ne napravimo nešto veliko - optimistično je završio Natho.

  


Prijaju Beograd i Srbija


NE KRIJE Natho da se sjajno oseća u koži naturalizovanog Srbina.
- Sjajno, počinjem da učim srpski, deca bi trebalo da dobiju pasoše, žena i ja uživamo, ona je i započela biznis, ovo je naša druga kuća. Ljudi su uvek jako dobri prema nama, kada pričam sa ženom želimo da ostanemo u Beogradu i nakon karijere, bićemo presrećni ako se tako i desi. Srpski nije lak, ali je sličan ruskom. Gotovo sve razumem, ali teško mi je da pričam.


 
ŽELjKO OBRADOVIĆ KAO FERGUSON


BIO je Natho u društvu Rikarda nedavno na košarkaškoj utakmici Partizana i najjači utisak na njega je ostavilo upoznavanje sa strategom crno-belih.

- O da, on je legenda, Aleks Ferguson košarke. Vidim koliko ga navijači vole i poštuju. Bila je čast upoznati ga. Madar mora da bude strpljiv i svestan da trenira kod strogog, ali najboljeg trenera.

BONUS VIDEO: Tinejdžeri golgeteri - najmlađi strelci u istoriji svetskih prvenstava

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale